Изкуство

36-ото издание на фестивала Аполония с повече от 30 културни събития

Созопол за пореден път ще представи поредица от вълнуващи събития

Тази година Аполония отново ще представи специална програма с повече от 30 културни събития. 36-ото издание на фестивала на изкуствата ще се проведе от 1 до 6 септември в Созопол и ще събере на едно място обичани музиканти, актьори, писатели и други популярни творци от различни сфери. Посетителите ще се насладят на вълнуващи музикални изпълнения, премиерни филми и театрални представления, като всички ще се проведат под открито небе.

В програмата на ще се включат едни от най-обичаните съвременни музиканти и групи като Любо Киров, Влади Ампов – Графа, Ицо Хазарта и група „Фондацията“, които ще изпълнят на сцената хитовите си песни.

Почитателите на българското кино пък ще имат невероятната възможност да гледат премиерните продукции "Страх" на Ивайло Христов и "Мълчание с достойнство" с режисьор Адела Пеева, а един от най-ярките акценти по време на Фестивала ще бъде излъчването на късометражните анимационни филми "Сляпата Вайша" и "Физика на тъгата" на художника и режисьор Теодор Ушев. Оперният певец Орлин Анастасов ще води майсторски клас със специалното участие на на популярната руска пианистка и диригент Лариса Габитова. Класът ще завърши с концерт на участниците.

По време на Фестивала посетителите ще имат възможност да присъстват и на няколко премиери на книги, сред които са са „Аполония Понтийска. Колекции на Лувър и български музеи“, „Земното щастие“ на Георги Лозанов, а Стефан Вълдобрев ще представи своята първа „Книга на песните“.

Изложбата на Кристо и Жан-Клод в Париж – между изкуството и любовта