Изкуство

5 български песни, които да добавите в летния си плейлист

Ако ги чуете по радиото, няма да предположите, че са български!

5 български песни, които да добавите в летния си плейлист

Снимка: Shutterstock

Лятото не е само сезон – то е състояние на духа. Представяме ви първа част от нашата селекция с български песни, които да добавите в плейлиста си по пътя за морето или пък с които да се пренесете на плажа дори когато сте в офиса.

Български изпълнители, световен език

Ако ги чуете по радиото, изобщо няма да предположите, че изпълнителите са българи. За съжаление, тези песни не звучат често в ефира на музикалните радиостанции, а би трябвало.

MEY  I Call It Smile

Маги Алексиева – MEY е от онези изпълнители, които трябва да са световно известни. I Call it Smile е поредното доказателство за това.

И още ... 


Иво Димчев – Morning

Музикално-театралното чудо Иво Димчев заслужава отделна класация, но влиза в тази с приказното парче, което успяхме да чуем на Varna Summer Festival 2017.

И още ... 


A.L.E.K.S. Shivers

Сравняват го с Майкъл Джексън, Ед Шийрън и Бруно Марс заради големия вокален диапазон. Shivers е изцяло негова песен – създава и музиката, и текста към нея. А резултатът ще ви накара да потръпнете.

И още ... 


Рут КолеваBetter

Парчето има соул, джаз и груув звучене. То е наслада за сетивата, а нежните вокали на Рут ги допълват перфектно.

И още ... 


MIA D – Bbboy

Ако Бионсе се беше родила в България, вероятно щеше да изглежда и звучи така. Смела и женствена, Мария Димова – MIA D, е the whole package.

 

5 летни класики, които да гледаме отново и отново