Изкуство

5 български песни, които да добавите в летния си плейлист (Част 2)

Помните ли хитовете от началото на века?

5 български песни, които да добавите в летния си плейлист (Част 2)

Снимка: Pinterest

Лятото не е само сезон – то е състояние на духа. Вижте и чуйте втората част от селекцията ни с български песни, които да добавите в плейлиста си по пътя за морето или пък да се пренесете на плажа дори когато сте в офиса.

Тези парчета са от времето, когато българските поп и рок изпълнители все още не изглеждаха и не звучаха еднакво. Струва си да си ги припомним!

Антибиотика – "Няма как" 

Най-известното дамско трио в България направи няколко хита, които все още си припяваме. Групата ще се събере за първи път от години само след месец на бургаския SPICE Music festival. Обещали са и нова песен!

И още ... 


Undo – "Само ти не разбра"  

Групата с вокалист Костадин Динков – Кони е пример за успешно съчетаване на няколко стила – поп и денс парчетата им имат и пънк-рок елементи и веднага се загнездват в съзнанието ни.

И още ... 


TAXI – "Има дни"

Меланхоличното постгръндж звучене и двата вокала – мъжки и женски, направиха песента емблематична за края на 90-те. Тук ще чуете и най-доброто соло на китара от цялата селекция.

И още ... 


Лора – "Рая"

Ето това е рок песен, която няма аналог в съвременната българска музика. В момента Лора е вокал на групата Amoric, която е съставена изцяло от българи в Ирландия.

И още ... 


Shangri La – "Исках да те имам"

Групата има характерно психоделично рок звучене, вдъхновено от прогресивните музикални вълни на миналия век.

 

5 български песни, които да добавите в летния си плейлист