Изкуство

5 филма, които ще гледаме през август

Филми

5 филма, които ще гледаме през август

Режисьорката Халина Рейн избира нашата убийствено талантлива Мария Бакалова за ролята на Бий в тази комедия на ужасите. 

снимка: Инстаграм/ Мария Бакалова

Брад Пит като наемен убиец, Идрис Елба като джин, Мария Бакалова в трудна игра на убийства и  продуциран от Рийз Уидърспун световен бестселър – част от филмовата ни селекция за този месец. 

"Убийствен влак"  (Bullet Train) 

Брад Пит и Сандра Бълок, събрани от Зак Олкевич и Дейвид Лийч ( "Атомна блондинка", "Дедпул 2", "Бързи и яростни: Хобс и Шоу") за екшън комедия, базирана на  японския роман Maria Beetle на Котаро Исака. Убийци, високоскоростен влак, заплитане на сюжета по линията от Токио до Мориока. Какво ли предстои на крайната спирка и кой ще слезе на нея жив?  В 127-минутния екшън трилър Пит играе ролята на"Калинкат", убиец с пословично лош късмет, решен да си си свърши работата по мирен начин, след като твърде много предишни поръчки са излезли от релсите. 

Съдбата обаче може да има други планове, тъй като последната му мисия го поставя в сблъсък със смъртоносни противници от цял свят. Всички те са свързани, но целите им са различни. Краят на линията е само началото на едно вълнуващо пътуване през съвременна Япония.  


"Звярът" (Beast)

Предстояща премиера от категорията survival thriller на режисьора Балтасар Кормакур, базиран на сюжета на Джейми Примак Съливан. Баща и двете му дъщери, преследвани от огромен свиреп лъв, решен да докаже кой владее саваната. Нейт Самюълс (Идрис Елба) е наскоро овдовял лекар, който заедно с двете си дъщери решава да осъществи отдавна планирано завръщане в Южна Африка, където за първи път е срещнал жена си. Тримата се отправят към резерват за диви животни, поддържан от семеен приятел биолог Мартин Батълс ( Шарлто Копли). Планираното като пътешествие в търсене на семейно разбирателство и душевен покой не след дълго се превръща в кошмар и борба за оцеляване. Преследва ги кръвожаден лъв, който след сблъсък с бракониери вижда всички хора като плячка.  Дали Нейт ще спаси семейството си, изправяйки се срещу дивата природа?

Има още...


"Убийствена игра" (Bodies Bodies Bodies)

Режисьорът Халина Рейн избира нашата убийствено талантлива Мария Бакалова за ролята на Бий в тази комедия на ужасите. Гpyпa пpиятeли opгaнизиpaт пapти в yeдинeнa ĸъщa, пo време на ураган. Започват игра, в която трябва да разкриват убийства. Играта обаче се оказва истина! Младежите скоро откриват, че е извършено истинско убийство и се налага да търсят убиеца сред тях.

Филмът e бaзиpaн нa чepнoвa нa cцeнapия нa Kpиcтeн Pyпeниaн, ĸoятo пpeз 2017 г. пpeдизвиĸa иcтинcĸи фypop c paзĸaзa cи Саt Реrѕоn, пyблиĸyвaн в Nеw Yоrkеr. 

И още...


"Три хиляди години копнеж" (Three Thousand Years of Longing)

Джордж Милър (поредицата "Лудия Макс", "Вещиците от Истуик", "Весели крачета" ) се е заел с адаптация на разказа The Djinn in the Nightingale’s Eye на английската писателка и поетесата и А. С. Байът. Резултатът – чудно фентъзи с участието на Тилда Суинтън и Идрис Елба. При свое пътуване до Истанбул самотната изследователка Алития Бини (Тилда Суинтън) открива един джин (Идрис Елба), който и предлага да изпълни три нейни желания срещу неговата свобода. Дали експертът по митология ще повярва на джина, увлечена от фантастичните му разкази за миналото и дали ще изрече желание, което ще изненада приказното същество – вижте сами.

И още...


"Където пеят раците" (Where the Crawdads Sing) 

Големият успех на литературния феномен на Делия Оуенс от 2018 и песента на Тейлър Суифт Carolina създадоха голямо очакване към лентата, която е с участие на Дейзи Едгар Джоунс, позната от "Война на световете". Където пеят раците разказва историята на Кая, която е изоставена от семейството си в Северна Каролина. Момичето отказва да ходи на училище, избирайки да скита сред природата. Местното момче, което я учи да чете, се превръща в нейната първа любов. Романтиката придобива зловещ обрат, когато Кая е обвинена в неговото убийство.  

 

Автор: Рая Силова