Изкуство

5 любими песни на Остава, които слушаме днес

Каквото и да кажем за Остава, то ще е малко!

5 любими песни на Остава, които слушаме днес

Снимка: Добрин Кашавелов 

Каквото и да кажем за група Остава, то ще е малко! 

Бандата пусна най-новото си видео към песента "Помощ", третият сингъл от последния им албум - "Кислород". Автор на музиката е Георги Георгиев, а текстът е дело на Свилен. 

Клипът се появява преди двата големи концерта, които очакваме – на 20 септември в Античния театър в Пловдив и на 7 октомври в Зала 1 на НДК.

 

А преди това можем да слушаме Остава този петък в Русе, а на 12 септември музикантите ще свирят на живо при откриването на театралния сезон на Старозагорския драматичен театър.

Ето и нашата селекция от любими парчета на бандата: 

Sex In The Morning

През 2007 г. пускат първата си песен изцяло на английски език „Сутрешен секс“ („Sex In The Morning“) като част от предстоящ албум. Към песента е заснет и видеоклип под режисурата на Валери Милев, с участието на „истински“ извънземни изкусителки, а стайлингът и костюмите са дело на Руши Видинлиев.

 


Ще дойдеш ли с мен?

Остава издават първия си албум – „Пинг-понг“, който е записан в студиото на „Жълта музика“. От този албум излиза един от най-големите хитове за тогава – „Ще дойдеш ли с мен?“. Песента печели наградата на телевизия ММ за „Най-добра рок-алтернативна песен на 2000 г.“.

й


Изтъркан момент

През 2003 г. „Остава“ правят голям концерт, който след това е записан като албум: „Любов по време на война“ – LIVE. Албумът получава номинация за „Най-добър рок-алтернативен албум на ММ“. По-известни сингли от албума са „Огледало“ и „Изтъркан момент“.


Мъничко човече 

Вторият сингъл от албума „Пинг-понг“ излиза през 2001 г. и се казва „Мъничко човече“ и печели наградата на телевизия ММ за „най-добра рок-алтернативна песен на 2001 година“.

 


Шоколад

През 2003 г. „Остава“ пускат сингъла „Шоколад“, песента постига голям успех. Задържа се шест седмици на първо място в Топ 100 на България, печели наградата на телевизия ММ за „Най-добра рок-алтернативна песен“ за 2004 г. и на БГ Радио за „БГ ПЕСЕН“ за 2005 г.

 

 

5 парчета, с които да си спомним за Фреди Меркюри днес