Изкуство

5 неща за „Сексът и градът“, които може би не знаете

Няколко интересни факта

Докато чакаме новите серии на любимия сериал, със сигурност много от нас отново биха си направили един маратон с 6-те сезона на сериала. Но преди това ще ви издадем няколко интересни факта за него.

***

Според подкаста Origins with James Andrew Miller в нереализираната трета част на филма е било планирано сценарият да се завърти около смъртта на Тузаря. Той е трябвало да получи сърдечен удар, а след това историята да премине през трагедията, която се налага да преживее Кари. Още една причина да не искаме тази трета част да бъде реализирана, нали?

***

Смята се, че една от причините да не бъде сниман трети филм, е отказът на Ким Катрал да се включи в проекта. Говори се, че между нея и Сара Джесика Паркър имало голямо напрежение, особено след като екранната Саманта прочела сценария. Дали обаче нейният отказ не е свързан с това, че героинята й нямало да има толкова централна роля в него? „Всяко нещо си има край. Когато една врата се затваря, се отваря друга. Тази врата е затворена за мен от много време“, сподели преди време актрисата в интервю. В същото време – освен феновете – разочарованието си не скри и актьорът Уили Гарсън, който изигра Станфорд Блач. Той каза, че не може да изрази с думи тъгата си от факта, че третата част на филма няма да бъде реализирана.

***

Помните ли приказната рокля на Кари от финалните епизоди на сериала, озаглавени „Една американка в Париж“? Да, това произведение на Versace няма как да бъде забравено! Но в началото продуцентът Майкъл Патрик Кинг обяснил на Патриша Фийлд, главния стилист на сериала, че не е реалистично Кари да е побрала в някой от куфарите си тази обемна рокля. Тя обаче успяла да го убеди, че понякога един такъв тоалет има много по-голяма стойност за сериала, отколкото реалността, която би ни показал.

Има още...


***

Крис Нот, който изигра ролята на Тузаря, признава, че не харесва филмите, направени като продължение на сериала, особено романтичните сцени в тях, като финалната в първата част, когато с Кари се срещат случайно в гардеробната и се сдобряват. „Обичам Майкъл Патрик Кинг, но това нямаше нищо общо със сериала“, споделя още Нот.

***

Със сезон 6 е трябвало да бъде поставен истинският край на „Сексът и градът“, потвърждава и Майкъл Патрик Кинг. С признанието на Тузаря към Кари с думите „Обичам те“ и с момента, в който всички разбираме как е истинското му име, е трябвало да завърши тази приказна любовна история, за която всяко момиче си мечтае. Но така или иначе се стига по-късно и до продължението й на голям екран. За Кристин Дейвис, която играе Шарлот, самото спиране на сериала е било изненада. Тя казва, че се чувствала опустошена, макар да признава, че с останалите актриси още тогава били убедени, че ще се има и игрален филм.

 

Всяко едно момиче има по един Тузар в живота си