Изкуство

5 незабравими комедии с Кевин Харт

Актьорът започва кариерата си като стендъп комик

5 незабравими комедии с Кевин Харт

Снимка: Screen Gems

Актьорът Кевин Харт празнува своя рожден ден днес! Той е роден през 1979 г. и започва кариерата си като стендъп комик, а по-късно пренася таланта си и в киното. Ето 5 комедии с негово участие.

"Вечерно училище" (2018)

Харт играе Теди Уокър – човек, който се записва на вечерно училище, за получи диплома за средно образование и да си намери добре платена работа в сферата на финансовите инвестиции. За да постигне целта си обаче,  трябва да се справи с нетрадиционното обучение на учителката Кари (Тифани Хадиш). Тя не възнамерява да го пусне лесно, а Теди изобщо не му е до учене, но излиза със заможна дама и иска да поддържа висок стандарт на живот. Ето защо той търси всякакви алтернативни начини да мине теста.

И още ... 


„Агент и 1/2“ (2016)

Във филма Харт си партнира с Дуейн Джонсън. Скалата играе Роби – загубеняк от гимназията, който се е превърнал в агент на ЦРУ. Харт пък е в ролята на Калвин – звезда от училище, която залязва след дипломирането – неуспял и неудовлетворен от живота си. Роби се е променил коренно, но помни Кевин, защото той единствен не го е тормозел в ученическите години. Двамата тръгват на опасна тайна мисия, придружена с много смях и нелепи ситуации.

И още ... 


„Кум под наем ООД“ (2015)

В главната роля е Джош Гад, който играе Дъг Харис – мил, но асоциален млад мъж. Предстои му да се ожени за момичето на мечтите си (Кейли Куоко) само след 2 седмици, но заради необщителността си Дъг няма приятел, когото да покани за кум. Това го отвежда при Джими Калахан (Кевин Харт) – професионален кум под наем. Двамата превръщат сватбата в бъркотия, а някъде там се заражда и истинско приятелство между тях.

И още ... 


„Като стана дума за снощи“ (2014)

Актьорът рядко участва в романтични комедии, но ролята му в римейка на класиката от 1986 г. About Last Night си струва да се види. Филмът проследява възходите и паденията във връзките на 2 любовни двойки. Кевин Харт играе Бърни, който заедно с Джоан (Реджина Хол) се впуска в луди романтични приключения. Двойката им е шумна, забавна, ексцентрична и е контрапункт на другата двойка във филма.

И още ... 


„Срещи с Дейв“ (2008)

Научнофантастичната комедия събира Харт с Еди Мърфи и Елизабет Банкс. Мърфи играе странният Дейв Минг Чанг, който прилича на човек, говори като човек, но не е такъв. Тялото му всъщност е космически кораб, управляван отвътре от Еди Мърфи. Ролята на Кевин Харт е второстепенна, но също толкова забавна – той е част от екипа на кораба, но човешкият живот толкова му харесва, че решава да избяга от тялото, за да се отдаде на купони.

 

Филмови фестивали искат блокиране на онлайн прожекции