Изкуство

5 от най-гледаните филми и сериали по Netflix в момента

Ето какво да гледате тази седмица в стрийминг платформата

Ако търсите нещо ново за гледане в Netflix тази седмица, ви предлагаме няколко заглавия, които са сред най-гледаните според данните на платформата в момента.  

Започваме с една британска и една китайска история...

The Gentlemеn 

„Джентълмените“ на Гай Ричи се завърнаха в едноименния сериал по Netflix, който развълнува всички, които харесват гангстерски истории, английски хумор във всички форми и страхотни дрехи, а тук те са "опасно стилни"

Сюжетът се фокусира върху Еди Хорниман (Тио Джеймс), капитан от армията, който открива, че е наследил титлата и собствеността на семейното имение след смъртта на баща си. Той обаче наследява и "партньорството" на баща си със семейство Глас и тяхната наркоимперия и се озовава в центъра на гангстерски живот във Великобритания. Едуард, който вече е 10-ият херцог на Халстед, се опитва да отърве семейството си от връзките със семейство Глас. И колкото по-ловко и хитро действа, толкова по-трудно става...  

3 Body Problem 

Филмовият и телевизионен фестивал SXSW в Остин беше на 8 март с премиерата на 3 Body Problem - очакваният сериал на Netlix, дело на създателите на "Игра на тронове" Дейвид Бениоф и Ди Би Вайс и на сценариста на "Истинска кръв" Александър Ву. 

Сериалът, базиран на романа "Трите тела" на китайския компютърен инженер Лиу Цъсин, е антиутопична история, в която учени са мишена на мистериозна сила. Детективска история разкрива по-голяма заплаха за човечеството. Всичко е свързано с дейността на тайна радиоастрономическа станция през мрачните години на Културната революция.   

Society of the Snow

Филм, базиран на реални събития - трагични и невероятни. 

На 13 октомври (петък) 1972 г. малък уругвайски самолет, на борда на който е отборът по ръгби „Олд Кришчънс“, пада в Андите в район, известен като Долината на плача, докато пътува към Чили.  От 45 пътници на борда след катастрофата оцеляват 29, а по-късно 13 от тях умират заради наранявания, студ и глад.  На 23 октомври властите прекратяват спасителната акция, но 16 души оцеляват 72 дни, като са принудени да преминат всякакви разумни граници и направят немислими неща. 

Испанският режисьор Хуан Антонио Байона обаче се фокусира към това какво чувстват, а не какво правят героите му в нечовешките условия и студ...

 Downsizing

Филм на Александър Пейн с Мат Деймън от 2017, който от няколко месеца е сред най-гледаните в стрийминг платформата.

Действието на “Малък голям живот” се развива в свят, в който като решение на пренаселването и изчерпването на ресурсите на планетата, учените са открили начин да смаляват хората до размер от 13 сантиметра. “Малките” хора живеят в специално построени градове,  а парите им от реалния свят се мултиплицират многократно в малкия. Пол (Мат Деймън) и Одри Сафранек (Кристен Уиг),  решават да се подложат на процедурата по смаляването, за да решат проблемите си. Нещата не се развиват по план. 

Във филма участват още Кристоф Валц, Лора Дърн, Алек Болдуин, Джейсън Судейкис, Удо Кир и Нийл Патрик Харис. 

Homicide: New York

Homicide: New York& е най-новата продукция на Дик Улф, създател на криминалната поредица "Закон и ред".

Историите в документалния сериал от 5 епизода се разказват директно от тези, които са най-тясно свързани със случаите – следователите и прокурорите, които са работили усилено за разкриването на тези сложни престъпления.