Изкуство

5 сериала, които не трябва да пропускате тази есен

Нещо за гледане

5 сериала, които не трябва да пропускате тази есен

"Емили в Париж"

Снимка: Netflix

Въпреки че при нас все още няма пълно затягане на мерките, предпочитаме да прекарваме повече време у дома. Още повече че и есента, и зимата предразполагат към любимите ни филмови маратони. И докато дългоочакваните кинопремиери продължават да бъдат отлагани във времето, стрийминг платформите ни радват с нови и доста интересни минисериали. Ако се чудите какво да си пуснете тази вечер, ви предлагаме пет разнообразни поредици, сред които може би ще откриете онази, която ще искате да изгледате на един дъх.

„Отмяната“

Знае как да прави минисериали сценаристът и продуцент Дейвид Е. Кели, когото познаваме от тоталния хит „Големите малки лъжи“, и го показва за пореден път с „Отмяната“, който вече втора седмица с трепет следим в платформата HBO GO. Правим го и заради невероятна Никол Кидман, която въпреки корекциите по лицето си, умее да въздейства дори и само с погледа си. Няма как да пропуснем и не по-малко достойните й партньори Хю Грант и Доналд Съдърланд. Историята в този психологически трилър се завърта около едно убийство, което променя напълно живота на главните герои, но как ще се измъкнат от всичко това, предстои да проследим в следващите епизоди.

Има още...


„Бьорнстад“

Ако сте почитатели на Фредрик Бакман, то със сигурност ще искате да проследите тази екранизация на едноименната му книга, отново по HBO GO. Най-малко защото зад създаването на минисериала стои изцяло шведски екип и каст, а самият Бакман е част от продуцентския екип. Защо това е важно ли? Защото умеят да пресъздадат напълно автентично историята и героите тези шведи, за да си кажете още с първия епизод: „Да, точно така си ги представях“, с цялата сдържана скандинавска емоционалност, която се крие между редовете на книгата. А в сериала тя е още по-въздействаща на фона на леденостудения север и катарзиса, през който трябва да мине всеки един герой.

Има още...


Queen’s Gambit

Зависимости, сексизъм, дискриминация и много шах – младата звезда Аня Тейлър-Джой влиза в ролята на гениалната шахматистка Бет Хърман, която през 50-те години в Америка трябва да се бори едновременно с доминирането на мъжете в обществото и спорта, както и с пристрастеността си към опиатите и алкохола. Ще успее ли едно младо момиче да се пребори със собствените си демони и страхове, за да може да направи най-решаващия си ход? Всичките епизоди вече са достъпни в Netflix.

Има още...


„Емили в Париж“

Тази есен това със сигурност е сериалът, който стана изключително вайръл в Инстаграм – и заради Париж, и заради тоалетите, за които вече ви разказахме, и заради усещането за лекота, която внася в ежедневието ни. Защото сега, когато Париж отново е затворен, а ние доброволно се самоизолираме в домовете си, имаме нужда от глътка непретенциозност и клиширана момичешка история, за да си помечтаем за времената, в които ще можем отново да пътуваме свободно и щеси купуваме красиви рокли вместо поредния спортен аутфит за домашно ползване. C’est la vie!

И още...


„Короната“

Този месец в Netflix ще излезе и дългоочакваният четвърти сезон на поредицата, в който отново ще видим Оливия Колман в ролята на кралица Елизабет II и Хелена Бонам Картър като принцеса Маргарет. В новите епизоди ще вземат участие и нови лица. В образа на първата министър-председателка на Великобритания, Маргарет Тачър, ще се превъплъти Джилиън Андерсън, но със сигурност всички очакват да видят как Ема Корин ще изиграе принцеса Даяна. Неслучайно сериалът, който проследява живота на британското кралско семейство, е една от най-успешните продукции на стрийминг платформата.

 

"Еуфория" се завръща!