Изкуство

7 анимационни герои, които са вдъхновени от реални личности

Показваме ви 7 анимационни героя, в които наистина са успели да постигнат приликата!

Ако някога някой анимационен герой адски ви е напомнял на някого, това не е случйно. Дисни, например, често прави препратки към истинския живот, за да накара героите да изглеждат и да действат по-реалистично.

Създателите на героите наблюдават движението на тялото, израженията, дори дрехите. Често включват черти на характера, които притежава и истинският човек. Аниматорите се стараят да се задълбочават в човешката психология, за да изградят персонажите възможно най-достоверно.

Показваме ви 7 анимационни героя, в които наистина са успели да постигнат приликата!

Джинът от „Аладин“

Образът на Джина в анимационния филм за Аладин от 1992 г. е специално създаден за Робин Уилямс, защото от компанията искали ужасно много именно Уилямс да озвучи героя. Но по-любопитното е, че много от неговите реплики всъщност са импровизация на актьора. За някои сцени комедиантът е имал само тема или предложение за диалог, които той е разширявал по свой усет. Затова и Джинът отразява толкова силно личността и хумора на Робин Уилямс. След записите, продуцентите просто изрязали частите, които им харесват най -много, за да формират образа на Джина.

Снимки: Wikipedia/Disney

 

Има и още... 


Роботът от „Уол-И“

„Уол-И“ е анимационен филм, продуциран от Pixar Animation Studios и издаден от Walt Disney Pictures през 2008 г. Главният герой е роботът Уоли. Той не говори, така че режисьорите нямали възможността да създават диалози, чрез които да предадат емоциите и сюжета на историята. Ето защо екипът на продукцията гледали филми на Чарли Чаплин всеки ден в продължение на почти една година, за да изследват как точно да разкажат история само с изражения на лицето. Така физиономиите на робота всъщност отразяват тези на Чаплин.

Снимки: Wikipedia/Disney

 

Има и още... 


Четирите лешояда от „Книга за джунглата“

Анимационният филм „Книга за джунглата“ излиза през 1967 г. когато „Бийтълс“ са изключително популярни. До такава степен, че продуцентският екип, работещ по филма, създава четирите лешояда с техните характерни прически. Създателите на филма се надявали, че групата ще се съгласи да озвучи героите и да изпее тяхната песен That's What Friends Are For.

За съжаление идеята така и не се реализира, тъй като Джон Ленън не пожелал да участва. Дори им предложил да наемат Елвис Пресли вместо него. В крайна смсетка лешоядите са озвучени от Дж. Пат О’Мали, Дигби Улф, лорд Тим Хъдсън и Чад Стюарт и имат ливърпуски акцент точно като членовете на рок групата.

Снимки: Wikipedia/Disney

Има и още...


Котката Скат в „Аристокотките“

„Аристокотките“ е анимационен филм, създаден през 1970 г. Един от героите е котката Скат, която свири чудесно на тромпет и е лидер на музикална група. Героят е базиран на Луис Армстронг, който дълги години е известен в музикалните среди с прозвището „Сачмо“. Котката дори има разстояние между предните си зъби също като Армстронг. Начинът, по който борави с музикалния инструмент също е изграден възможно най-близко до стила на свирене на джазмена.

За съжаление, Армстронг не успял да се включи в проекта заради здравословни проблеми. Първоначално анимационният персонаж носи и неговия прякор – Сачмо, но след това е заменен от музиканта Скатмън Кротърс, на което се дължи и преименуването на героя.  

 

 

Прекрасният свят на Луис Армстронг