Изкуство

7 girl power песни, които не спираме да слушаме

Нещо хубаво

7 girl power песни, които не спираме да слушаме

Снимка: Pexels

Всяко момиче има моменти, в които е несигурно и неуверено в себе си. И това е нормално. Но именно за тези мигове, а и за да ви напомним колко прекрасни и силни сме ние, жените, сме ви приготвили една селекция от песни, които да повдигнат духа ви и да ви дадат увереността, от която имате нужда, за да покорите света.

В този girl power плейлист ще намерите песни на Арета Франклин през Бионсе до Лизо, като това, което обединява тези изпълнителки, е именно нестихващата женска сила, с която те отстояват своето място в света.

Run the World (Girls) – Бионсе

С близо 500 милиона гледания на клипа на песента, това е едно от най-популярните парчета на певицата, което е част от четвъртия ѝ соло албум, излязъл през 2011 г. Заглавието, както и текстът на песента, носят еднозначното и безмилостно послание на поп кралицата, прокламиращо женската сила като основополагаща и незаменима в този свят.

 

И още...


Respect – Арета Франклин

Макар всъщност оригиналът на песента да е написан и изпълняван от Отис Рединг, версията на Арета Франклин става много по-популярна и обичана. Песента Respect е повратна точка във феминисткото движение в САЩ и често е смятана за едно от най-добрите парчета от R&B ерата, носейки на изпълнителката две награди "Грами" през 1968 г. Кавърът на соул кралицата е поставен на пето място в класацията на Rolling Stones The 500 Greatest Songs of All Time.

 

И още...


Girl on Fire – Алиша Кийс

Гледано близо 300 милиона пъти в Ютюб, парчето на американската певица е част от едноименния ѝ пети соло албум, който излиза през 2012 г. Песента е вдъхновена от раждането на първото дете на изпълнителката – Иджипт, както и от скорошния ѝ тогава брак със Суиз Бийтз.

 

И още...


Ain’t Your Mama – Дженифър Лопес

Хитът на Джей Ло от 2016 г. представя жена (в ролята – самата Дженифър Лопес) през различни десетилетия, която отказва да бъде чистачка, готвачка и всички други роли, които ѝ налагат не само мъжете, но като цяло обществото. Видеото към песента представя втората вълна на феминистко движение, започнала 60-те години на двадесети век в САЩ.

 

И още...


God Is a Woman – Ариана Гранде

God Is a Woman e вторият сингъл от албума на певицата Sweetener. Основното послание на песента и клипа e да утвърди силата на женствеността, което е ясно изразено още в началото на видеото. Въртейки се в средата на Млечния път, Гранде внушава идеята, че женската енергия е в центъра на вселената и е основополагаща за света, в който живеем.

 

И още...


Good as Hell – Лизо

Лизо има онази енергия и онова излъчване, които те омайват още преди да си чул гласа ѝ. Тя носи в себе си този позитивизъм, светлина и увереност, които все по-рядко срещаме днес. Good as Hell е една от песните, които те карат да забравиш всичко около себе си и просто да започнеш да танцуваш.

 

И още...


All About that Bass – Меган Трейнър

Няма как да говорим за момичешки плейлист и да не споменем Меган Трейнър. Чаровната блондинка има не една песен, посветена на увереността в себе си, позитивизма, свързан с женското тяло, и нуждата от това да се научим да обичаме себе си. Освен избраното от нас парче, други подобни са – Nice to Meet Ya, Me Too, Dear Future Husband и NO, като всички споделят посланието на изпълнителката – да се харесваме такива, каквито сме – без извинения.

 

8 girl power филма за 8 март