Изкуство

7 сериала, които няма да пропуснем през април

Какво ще гледаме този месец?

7 сериала, които няма да пропуснем през април

Снимка: HBO

Добрата новина е, че от 15 април отново ще имаме достъп до любимия си сериал „Приятели“, защото всички десет сезона, и то с български дублаж, се завръщат в стрийминг платформата на HBO GO. Да, всичко сме го гледали стотици пъти, но въпреки това обичаме да си припомняме забавните истории на Рейчъл, Моника, Фийби, Рос, Чандлър и Джоуи, които ни напомнят всеки път колко е хубаво да имаме приятели.

В края на месеца по HBO GO предстои и дългоочаквания старт на четвъртия сезон на „Историята на прислужницата“ по едноименния роман на Маргарет Атууд, който проследява живота в дистопичната тоталитарна държава Гилеад. В този сезон Джун (Елизабет Мос) отвръща на потисническия ред, вече като изявен и яростен бунтовнически лидер. Рисковете, които поема, носят неочаквани и опасни нови предизвикателства, но стремежът й към справедливост и отмъщение заплашва да я погълне и да унищожи най-съкровените отношения в живота й.

Има още...


На стрийминг платформата обаче ни очаква и един напълно нов сериал с любимата ни Кейт Уинслет. „Мер от Ийсттаун“ е криминална драма, в която актрисата влиза в ролята на детектив Мер Шиън. Тя разследва убийство в малко градче в Пенсилвания, докато животът ѝ се разпада на парчета. Минисерилаът показва тъмната страна на малките общности и как семейството и трагедиите от миналото определят нашето настояще. Така че със сигурност ще очакваме с нетърпение 19 април, когато стартира.

Още един нов сериал ще можем да гледаме по HBO GO – това е „Невъзможните“ с премиера на 12 април. Той ни пренася в последните години от царуването на кралица Виктория, когато Лондон е нападнат от хора, основно жени, които изведнъж са се сдобили с магически способности – някои очарователни, други доста обезпокоителни. Сред тях са мистериозната вдовица побойничка Амалия (Лора Донъли) и Пенанс (Ан Скели) – брилянтна млада изобретателка. Те са закрилниците на групата, създават дом за всички останали и се борят с всички сили да отвоюват място за онези, които историята подминава.

И още...


Интересни премиери ще има и в Netflix, като най-чакана е тази на сериала The Serpent, който излиза на 2 април. Шестте епизода проследяват истинската история на серийния убиец Шарл Собрадж (изключително преобразяване на актьора Тахар Рахим), който стои зад десетки измами, кражби и убийства през 70-те години в Тайланд, Непал и Индия. Представяйки се като търговец на скъпоценни камъни, той успява да манипулира жертвите си и да избяга от полицията, като получава прякора Змията (The Serpent). С тази нова роля Тахар Рахим потвърждава своя пробив в чужбина.

На 23 април в стрийминг платформата ще бъде качен и новия фентъзи сериал Shadow and Bone: The Grisha Saga, адаптиран по книгата на Лий Бардуго – „Сянка и кост“. Осемте епизода ни отвеждат в кралство Равка, където героинята Алина Старков (Джеси Мей Ли), войник сирак, работещ за освобождаването на страната си, е вербувана от магьосниците на Гриша, за да се бори със злите сили, които разкъсват земята.

Няколко дни по-късно в Netflix излиза и нещо много момичешко – поредицата Sexify. Новата оригинална поредица от Полша разглежда въпроса за женската сексуалност и стремежа към оргазъм. Три млади жени – Наталия, Паулина и Моника, съвместно разработват приложението Sexify, и очакваме да видим с нетърпение в какво ще се забъркат тези героини.

 

5 френски сериала, които ни пренасят в Париж