Изкуство

Адвокат Пери Мейсън се завръща в разследване на жестоко убийство

След тригодишна пауза

Адвокат Пери Мейсън се завръща в разследване на жестоко убийство

Пери Мейсън / сезон 2

Снимка: HBO / WBD

Новите перипетии на известния адвокат по наказателни дела Пери Мейсън - герой, създаден за първи път от писателя Ърл Стенли Гарднър, ще гледаме след тригодишна пауза във втория сезон на сериала, който тръгва на екран от  7 март.

Пери, Дела и Пол се подготвят за процеса за убийството на века. Поредицата е с участието на носителя на „Еми” Матю Рийс, Джулиет Райлънс и Крис Чолк и както в първия сезон, и сега историята ще се развие в осем епизода.

Действието се развива през 1933 г. в Лос Анджелис. В новите епизоди Пери се е преместил от фермата, изоставил е камиона си за мляко и той и Дела работят много, за да поддържат фирмата финансово стабилна по време на най-лошата година от Голямата депресията. Това включва поемането на повече граждански дела, вместо доказване на данъчни престъпления. Пол се оказва по-малко зает, отколкото би искал, в сферата на завещанията и договорите и това го мотивира да търси нови предизвикателства. А предизвикателството идва съвсем скоро – нов случай, който ще обсеби вниманието на града.

Специфичното при адаптацията на HBO, за разлика от други екранизации, е че тук героят на Пери Мейсън не е представен като идеалистичен адвокат. Историята се развива през образа на частния детектив със съмнителен морал, изигран от носителя на "Еми" Матю Рийс.

Освен Рийс, голяма част от актьорския състав от първи сезон се завръща във втори, включително Джулиет Райлънс, Крис Чолк, Ший Уигам, Диара Килпатрик, Ерик Ланге и Джъстин Кърк, наред с нови интересни персонажи.

Първоначално замислен като лимитиран сериал, проектът се оказа изключително успешен за HBO и през 2020 г компанията обяви, че ще го поднови за втори сезон. А ние с нетърпение очакваме новите епизоди от март.