Изкуство

ALI ни праща послание с лайв концерт от бъдещето

Музика

ALI ни праща послание с лайв концерт от бъдещето

Снимка: Projector Plus

Музикалното явление ALI направи знаменателен концерт на живо за 13-ия епизод от Musicology Live  - серия от специални концерти от легендарното Студио 1 на Българското национално радио.

Премиерата на записа е тази събота - 28 януари точно в 16:00 ч. едновременно по БНР Радио София и в официалния YouTube канал на Musicology

Бандата, станала известна с песента I come Form The Future, изпълнява общо 5 парчета сингъла Номер 1 в националните рок класации. Сетлистът за Musicology Live включва и три абсолютно нови песни, които групата изпълнява официално за първи път за предаването.

По думите на Али Абдала, определян като двигателят в групата,  това е може би „най-якото нещо, което ни се е случвало“. АLI може да звучат като от бъдещето, на са реален музикален проект от настоящето. В групата лийд вокалът е Али Абдала (вокали и китара), Калоян Димитров (бас китара), Петар Шварц – китара, Антони Иванов (китара), Орлин Станчев (барабани) и Емил Доков (беквокали). ALI имаха много успешна музикална година като за 2022-а бяха два  пъти хедлайнери на фестивала Rebel Rebel, съпорт за любимата европейска група De Staat, която гостува в Terminal 1. 

Musicology Live е продължението на предаването от ефира на БНР - Радио София с Мартен Роберто за изкуство и музика. Предаването има амбицията да предлага на слушателите най-качествената селекция от поп, соул, рок, фънк, R&B музика. Предаването Musicology, като основен проводник на квалитетна  модерна световна и българска музика създадава серия от ексклузивни изпълнения на най-добрите и популярни български музиканти на живо от студиото на БНР.

Още българска музика, която звучи на световно ниво