Изкуство

Чандлър - приятелят, който всеки би искал да има

Няма как да не сте привързали към неговия чар и сарказъм

Чандлър - приятелят, който всеки би искал да има

Снимка: BankNBCUniversal/Getty Images

"Приятели" несъмнено е един от най-обичаните ситкоми на всички времена, а сред емблематичните актьори Чандлър Бинг се откроява като изключителен герой. Той по уникален начин въплъщава качествата на лоялен приятел и притежава чувство за хумор, което го прави любими герой от сериала на хиляди хора по света. В продължение на десет сезона ролята на Чандлър като винаги подкрепящ приятел и източник на смях оставя незаличимо въздействие върху зрителите. Ето защо Чандлър Бинг е онзи приятел, който всеки би искал да има в живота си.

Приятел за цял живот

Чандлър - приятелят, който всеки би искал да има

Характерно за героя на Матю Пери е неразрушимата му приятелска връзка с останалите герои в сериала, особено с Джоуи Трибиани. Тяхното другарство дава пример за лоялност и честност. Непоколебимата подкрепа на Чандлър за приятелите му е очевидна в моменти като този, когато с Моника се местят от емблематичния апартамент в нов дом - нещо, което Джоуи дълго време не иска да приеме. Повратният момент е, когато Джоуи идва на гости в къщата и Чандлър и Моника му казват, че имат "стая на Джоуи" - нещо, за което Чандлър определено е убедил Моника да направят.

Честността на Чандлър като приятел е непоколебима, което подчертава истинската му същност. Въпреки недостатъците си, той винаги е готов да изслуша приятелите си и да им даде утешителен съвет, когато се нуждаят от него. Чрез трайната си лоялност и готовност да стигне до крайности, за да защити близките си, Чандлър изобразява истинската същност на приятелството.

Винаги чаровен

Чандлър - приятелят, който всеки би искал да има

Всички, които са израснали със сериала "Приятели", няма как да не са се привързали към Чандлър заради неговия чар, сарказъм и бърз ум. Незабравимите едносрични реплики на Чандлър, като например характерната му фраза "Мога ли да бъда по-...", се превърнаха в основна част от привлекателността на сериала и оставиха трайно въздействие върху публиката. Обичаме неговите странни заключения като: "Преди 9 ч. сутринта казвам повече глупости, отколкото повечето хора казват през целия ден." или "До 25-годишна възраст си мислех, че единственият отговор на "Обичам те" е "О, по дяволите!"

Хумор като на никой друг

Чандлър - приятелят, който всеки би искал да има

Хумористичните странности на Чандлър и брилянтният му комедиен тайминг постоянно внасят лекота дори в най-предизвикателните ситуации. Способността му да използва хумора като механизъм за справяне е едновременно очарователна и привлекателна. Независимо дали става въпрос за саркастичните му коментари или за перфектно поднесените удари, чувството за хумор на Чандлър остава отличителен елемент от неговия характер, правейки всеки епизод забавен и запомнящ се. “Понякога ми се иска да съм лесбийка... На глас ли го казах?!” “Вчера пропуших пак, а днес... още пуша.”

Израства като личност

Чандлър - приятелят, който всеки би искал да има

Нюансираното изпълнение на Матю Пери в ролята на Чандлър Бинг оставя незаличима следа в пейзажа на ситкомите. В началото той е емоционално изостанал мъж и нещастен корпоративен работник. Прекалено анализира всеки малък детайл в срещите си и се разделя с жени по тривиални причини.

Но до края на "Приятели" трансформацията на Чандлър остави положително въздействие върху феновете. Перипетиите подлагат на изпитание всяка сила и слабост на характера му. От успешното справяне с неразрешена травма от детството до смяната на кариерата - Чандлър Бинг дава на феновете много храна за размисъл.

Чандлър Бинг безспорно се откроява сред запомнящите се герои в "Приятели" заради ролята си на най-добър приятел и неповторимото си чувство за хумор. Любезният характер на Чандлър, бързият му ум и лоялността към приятелите му го правят любимец на публиката, включително и на мен. Героят му ни напомня за значението на истинското приятелство и способността да намираме хумор в предизвикателни ситуации. Без Чандлър "Приятели" със сигурност щеше да загуби своята искра. Така че, за Чандлър Бинг - измислен герой, който продължава да докосва живота ни със своето остроумие, сърце и истинско приятелство.