Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. Вижте нашата политика за бисквитките повече тук.

Да започнем 2019-а с театър!

Да започнем 2019-а с театър!

Мария Стефанова, Емануела Шкодрева и Михаил Билалов в "Моята скъпа лейди"

СПОДЕЛЕТЕ ТАЗИ СТАТИЯ

Януари и февруари са най-студените и тъмни месеци в годината и всяко удоволствие в тях е добре дошло. Едно от най-хубавите неща е да се скрием вечер в театъра и за два часа да преживеем нечий друг живот, да си тръгнем променени и по-мъдри. Началото на 2019-а ни предлага достатъчно голям избор от чисто нови представления, така че всеки от нас може да изненада себе си и близките си с посещение в театъра. Ето кои са най-интересните премиери:

„Променяне“ в „Нов театър“ в НДК

Първият моноспектакъл на Йоанна Буковска-Давидова е по книгата „Промяна“ на Лив Улман. Тя разказва за живота си през погледа на жената-актриса, жената с много лица, която никога не знае кое от тях е истинското.

Представлението е част от програмата на “Пловдив - Европейска столица на културата 2019”. Най-интересното в него е възможността зрителите да участват в сценографията, като през телефоните си ще могат да виждат допълнителни елементи от спектакъла, т.нар „добавена реалност“. Този експеримент е един от първите не само у нас, но и по света.

Йоанна Буковска-Давидова е много емоционална актриса и със сигурност ще вдъхне душа на думите на знаменитата си колежка. Няма да пропуснем това представление.

„Наблюдателите“ (Хипотеза за отвъдното) в Народния театър

Новата постановка на Явор Гърдев е по пиеса на Константин Илиев. От този дует можем да очакваме само най-високо качество - без съмнение едно задължително представление.  За това подсказва и липсата на билети за януари, но за февруари все още има места.

В спектакъла участват много актьори, някои тях не са от трупата на Народния театър. Събитията се случват на оня свят, където един корумпиран съдия трябва да отговаря за делата си пред великите покойници от миналото – от Достоевски до Кант.

има още ...

Родена с „риза“ (увита в плацентата), което навсякъде по света е знак за голям късмет. Майка й четяла в болницата „Време разделно“ и я кръстила Елица. Нашата Елица обича да се смее – случвало се е много пъти приятели да я разпознават по смеха – идва от другия край на заведението. Така е научена вкъщи – сдържа гласа си, когато е ядосана, но никога не спи...