Изкуство

Дългоочакваният „Властелинът на пръстените: Пръстените на властта” на екран от днес

"Властелинът на пръстените" се изправя срещу "Игра на тронове" в битка за вниманието на феновете

Дългоочакваният „Властелинът на пръстените: Пръстените на властта” на екран от днес

GettyImages ( Jeff Spicer/ Stringer)

Епична драма, развиваща се хиляди години преди събитията в „Хобитът“ и „Властелинът на пръстените“ на Толкин.

Поредица герои, както познати, така и нови, които се  изправят срещу повторно появяване на злото в Средната земя. Така в IMDB представят най-скъпия сериал в историята на телевизията, който тръгва на екран от днес по Amazon Prime Video"Властелинът на пръстените: Пръстените на властта".

За реализирането на 50-часовия сериал са вложени над 1 милиард долара, а историята е базирана на исторически бележки под линия, публикувани в края на третата книга.

 

Сериалът предизвика любопитство и с факта, че е личната мания на мултимилиардера Джеф Безос, основател на Amazon.

Работата по адаптация на романите на Дж. Р. Р. Толкин започна преди пет години, когато Amazon  Prime Video купи правата от наследниците на британския писател за 250 милиона долара.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by @vigilante_news

Сериалът ще има пет сезона, всеки от които с продължителност десет часа. Действието във "Властелинът на пръстените: Пръстените на властта" се развива 4000 години преди филмовата трилогия на Питър Джаксън и оригиналните книги по време на Втора епоха, измислен исторически период от вселената на Толкин.

Морфид Кларк и Робърт Арамайо играят младите версии на Галадриел и Елронд - персонажи, които феновете добре познават от филмовата трилогия "Властелинът на пръстените".

Не очаквайте обаче в продукцията да се срещнете с Фродо или Арагорн.