Изкуство

Ето 6 сериала, които да гледате, ако харесвате "Белият лотос"

В третия сезон очакваме и българско участие!

Ето 6 сериала, които да гледате, ако харесвате "Белият лотос"

Снимка: HBO

Както вече ви разказахме, българският актьор Юлиан Костов се присъединява към третата част на спечелилия награда „Еми" оригинален сериал на HBO от Майк Уайт – „Белият лотос". Премиерата ще бъде през 2025 г. 

А дотогава и ако ви  ви харесва "Белият лотос" (или дори ако обичате сериали, в които и "богатите плачат:) - тази селекция е точно за вас! 

"Просветлена" 

 Още един сериал на Майк Уайт, който можете да гледате по HBO Max - служителка в голяма международна компания претърпява нервен срив и заминава в клиника на Хавайските острови, където чрез медитация се опитва да укроти вътрешните си демони. След три месеца решава, че е успяла и се връща у дома, за да събере и подреди  живота си, но това изобщо не е лесно...  

 

"Големите малки лъжи"

За разлика от "Белия лотос", тук драмата е повече от хумора. Драматичният сериал с елементи на черна комедия разказва за три майки на деца от началното училище, чиито животи се обръщат с главата надолу след едно убийство в града, в който живеят. Рийз Уидърспуун, Никол Кидман, Лора Дърн, Мерил Стрийп, Шайлийн Удли, Зоуи Кравиц, Александър Скарсгард и Адам Скот - страхотен актьорски състав.  

"Стюардесата" 

Животът може да се преобърне за една нощ. Стюардесата Касандра Боудън (Кейли Куоко) се събужда в хотелската си стая в Банкок след пиянска нощ с труп до себе си и без идея какво се е случило. Във втория сезон на сериала се появява и Шарън Стоун - още една причина да го гледате.  

А ако харесвате "Белия лотус", защото гледате как богатите хора могат да се държат ужасно един с друг...


"Наследници"

Ако харесвате "Белия лотус", защото ви харесва  как богатите хора могат да се държат ужасно един с друг, няма как да пропуснете "Наследници+ Лъскавата драма на HBO проследява семейство Рой, докато се карат и се борят за компанията, създадена от баща им. Логан Рой обаче не възнамерява да отстъпи властта на никого. След драматичния провал от сезон 3 , сезон 4 на Succession трябва да пристигне през пролетта на 2023 г.

"Индустрия"

Подобно на „Наследниците“, „Индустрията“ се оказа напълно неочакван и пристрастяващ за мнозина. С не толкова популярен актьорски състав, все пак сериалът проследява живота на хора, които се опитват да напреднат в определено в жестокия свят на международните финанси.  Група амбициозни млади професионалисти се оплитат в ходове, докато се опитват си осигурят мечтаната работа в престижна лондонска инвестиционна банка. 

 

"Mилиapди" 

Действието се развива в света на големите финансови игри в Ню Йорк. Безскрупулен прокурор (Пол Джиаматии) и брилянтен хеджфондов банкер (Деймиън Люис) влизат в сблъсък, залогът е висок - милиарди долари, и всеки използва всички средства, с които разполага, за да надделее над другия. Драмата на Showtime се завърна със седми сезон, в който отново се появи Деймиън Люис, който напусна в края на петата част.

Да не забравяме и участието в сериала на Джoн Maлĸoвич в poлятa нa pycĸия oлигapx...