Изкуство

Фантомът от операта - с виолончело

Любимата музика

Фантомът от операта - с виолончело

Стиепан Хаусер по време на участие на 2Cellos в Милано през май 2022 г. 
Снимка: Sergione Infuso/Corbis via Getty Images

Чувственият съблазнител на виолончелото Стиепан Хаусер от дуета 2Cellos се превърна в новия Фантом от операта.

Прочутият музикант от хърватския дует свири прочувствено на любимия инструмент с маска, която мистериозно скрива половината му лице, а декадентския и доста прелъстителен клип в силна ренесансова стилистика връща с ново звучене произведението на Андрю Лойд Уебър от един от най-прочутите му мюзикъли.

Всички очаквахме в песента моделът Лара Ниайе да запее, но тя остава безмълвна като цялата мелодия остава в ръцете не Стиепан и майсторски управлявания от него лък върху струните. Стиепан, за разлика от доста по-обрания в емоциите Лука, буквално прави любов с виолончелото и зрителите с непринуденото си поведение, но безупречно свирене. Той е известен и с това, че е толкова отдаден на музиката, че не се интересува от нищо друго. Известна е историята, когато попада на прием, където е настанен до Леонардо ди Каприо и го пита, съвсем не на шега: "Вие с какво се занимавате?"

Стиепан Хаусер прави самостоятелна кариера отделно от партньора си в 2Cellos - Лука Шули, но миналата година двамата отбелязаха 10 години съвместна дейност и издадоха шестия си студиен албум Dedicated с кавъри на Guns`N Roses, Бионсе, Лейди Гага, Аеросмит, Бон Джоуви и др.