Изкуство

Филмите и сериалите през февруари – какво няма да пропуснем

Нещо за гледане

Филмите и сериалите през февруари – какво няма да пропуснем

Снимка: Susie Allnut за HBO_Warner Bros.

Въпреки че кината от днес отварят врати, и през този месец ще има какво да гледаме в стрийминг платформите Netflix и HBO GO. От актуалната тема за Covid-19 през вечната за женското приятелство до тази за любовта (защото все пак е февруари) – новите заглавия със сигурност ни поднасят интересни гледни точки и любопитни истории.

„Локдаун“

Линда (Ан Хатауей) и Пакстън (Чиуетел Еджиофор) са пред раздяла и се намират на труден кръстопът, когато се оказват затворени под един покрив заради задължителния локдаун в Лондон. С помощта на поезия и обилно количество вино, опитите да съжителстват в мир и разбирателство им напомнят какви свободни души са били някога. Ненадейно получават възможност да откраднат изключително ценен диамант и това ги опиянява. Един интелигентен и изкусителен филм с много обрати, в който Линда и Пакстън ще заложат на партньорството си с надеждата да променят живота си завинаги. Премиерата му е на 5 февруари по HBO и HBO GO.

Има още...


„Малкълм и Мари“

Едно от дългоочакваните заглавия този сезон ще има своята премиера на 5 февруари в стрийминг платформата Netflix. Филмът е заснет по време на пандемията и разказва за любовната история между холивудски продуцент и неговата приятелка с всички онези изпитания, на които може да бъде подложена една двойка, особено в измамния свят на киното. Черно-бялата лента е дело на създателя на сериала „Еуфория“ – Сам Левинсън, а главните роли са поверени на Зендея и Джон Дейвид Уошингтън.

Има още...


Crime Scene: The Vanishing at the Cecil Hotel

По Netflix на 10 февруари започва нова документална поредица, посветена на най-известните места, на които са се случвали престъпления. В първия сезон тя ни пренася в хотел Cecil в центъра на Лос Анджелис, който се свързва с поредица от убийства и изчезвания на хора, като случая със студентката Елиса Лам от 2013 г. И това е само една от зловещите истории, които се крият зад стените на този хотел.

И още...


„Жизнени показатели“

Един документален сериал, който ни отвежда в болница в малък град в близост до Барселона в разгара на пандемията Covid-19, за да ни покаже физическите и емоционални предизвикателства, пред които са изправени пациентите и здравните работници не само на работното място, но и у дома със семействата и близките си. Улавяйки интимните им истории, режисьорът Феликс Коломер ни напомня за забележителната способност на човека за любов и доброта, когато се сблъсква с най-лошите обстоятелства. Премиерата на оригиналния документален сериал на HBO от Испания е на 7 февруари в HBO GO.

И още...


Firefly Lane

Сериалът е базиран по книгата „Алеята на светулките“ на Кристин Хана и ще бъде пуснат по Netflix на 3 февруари. Той ни разказва историята на Тъли и Кейт и тяхното дългогодишно приятелство, подложено на редица изпитания във времето. Отношения, които ни показват, че често хората, който най-добре ни познават, могат да ни наранят най-силно, но и да бъдат най-големите ни спасители.

 

"The Dig" - новото бижу на Netflix