Изкуство

„Формулата на Тео“ с безплатна прожекция

Филмът е посветен на учителя по физика Теодосий Теодосиев

„Формулата на Тео“ с безплатна прожекция

снимка: Добрин Кашавелов

Филмът „Формулата на Тео“ ще бъде прожектиран безплатно в рамките на Софийския фестивал на науката. Лентата разказва историята на Теодосий Теодосиев – дългогодишен преподавател по физика и астрономия в ПМГ „Никола Обрешков“ в Казанлък. Наричан „златният физик на България“, той създава своята "Методика за формиране на силов интелект", която няма аналог в света.

Учителят посвещава живота си на науката и над 40 години ръководи специализирана школа за млади таланти в областта на физиката. Учениците му го наричат Тео, но не в знак на неуважение, а напротив – заради близостта между тях. Школата има 19 абсолютни първенци на националните олимпиади по физика, 8 златни медала от международни олимпиади и над 50 участници в световни състезания по дисциплината. Методът за обучение на Тео е повече от успешен, а на всичкото отгоре е и безплатен.

Сценарист и режисьор на „Формулата на Тео“ е Николай Василев, популярен със своите документални филми. Безплатната прожекция ще бъде на 27 септември 2020, неделя, от 11:30 до 13:20 в зала "Космос"/София Тех Парк. След прожекцията гостите ще имат възможност да се срещнат с главния герой на филма – Теодосий Теодосиев. Можете да заявите предварителното присъствие си в официалната страница на събитието. 

Вижте трейлъра на филма тук!

 

Завръщането на киното на колела