Изкуство

Gramps – най-модерният дядо в интернет

Има над 1 милион последователи

Всички сме чували клишето, че възрастта е само цифра. Ето и поредното доказателство – 75-годишен мъж стана сензация в интернет, след като неговият внук му направи профил в Инстаграм. В него качва ежедневните визии на дядо си, като го представя с прякора Gramps, умалително име за дядо в английския език.

Самоличността му остава тайна – за него знаем само, че е роден в Словения, а днес живее в Германия. За имиджа му в онлайн пространството се грижи неговият внук, фотографът Яник Дифенбах, а профилът му в инстаграм вече има над 1 милион последователи!

Gramps е почитател на уличната мода, която обикновено се носи от връстниците на Яник. Въпреки това той успява да впечатли аудиторията си със смелите модни съчетания, като дори е станал рекламно лице на популярна марка за спортно облекло. Понякога пресъздава и визии на популярни личности, като например рапърите Кание Уест, Травис Скот или 21 Савидж, Диджей Калед и дори на Кайли Дженър!

Вече си има и свой собствен мърч с рекламни артикули, на които е изобразен самият той. Най-верните му фенове могат да си купят колие или брошка с неговия лик или пък тениска и шапка с неговия прякор. Слоганът на марката е „Одобрено от Gramps“.

 Разгледайте снимките му в галерията! 

 

Моделът, който накара Инстаграм да й се извини