Изкуство

Киану Рийвс и "Константин" се завръщат за още

Малко неща могат да ни развълнуват така, както новината, че Киану Рийвс най-накрая ще получат своето дългоочаквано продължение на "Константин".

Киану Рийвс и "Константин" се завръщат за още

Снимка: Greg Doherty/Getty Images

Малко неща могат да ни развълнуват така, както новината, че Киану Рийвс най-накрая ще получи своето дългоочаквано продължение на "Константин".

Новината е потвърдена от редица издания, сред които първи бяха  Deadline и Variety. И двете медии са категорични, че героят Джон Константин - легендарен екзорсист и специалист по демоните - ще се завърне. Режисьор отново ще е Франсис Лорънс.

Когато излиза на голям екран преди 17 години, "Константин" прави фурор и трупа над 200 млн. долара световен боксофис.

Оттогава насам периодично се говореше за продължение на мрачния трилър, но до момента нямаше официална информация за такова. Феновете обаче не се умориха да настояват историята на Джон Константин да бъде продължена.

Според Deadline за сценария на новия "Константин" ще се погрижи Акива Голдсман, който стои зад хитови заглавия като "Аз съм легенда", "Аз, роботът" и "Красив ум". Той ще е и продуцент на филма заедно с Джей Джей Ейбрамс и Хана Мингела.

Героят Джон Константин се появява за първи път в комиксите на Алън Мур през 80-те години на миналия век. Мур е автор на легендарни комикси като "В като Вендета" и "Пазителите", след което създава и образа на британския окултист и специалист по демоните от отвъдното. 

Филмът от 2005 г. обаче използва комиксите само като вдъхновение и не ги следва напълно дословно. На големия екран Джон Константин живее в Ню Йорк, а не в Лондон, но пък борбата между Рая и Ада, между Габриел и Луцифер, се запазва все така епична. През 2020 г. Киану Рийвс и Франсис Лорънс дадоха юбилейно интервю в чест на "Константин". Тогава обаче нямаше никакви изгледи продукцията да се сдобие с продължение.

За момента от Warner Bros., които наскоро обединиха сили с Discovery, не разкриват никакви подробности около продължението, освен че Киану Рийвс ще поеме ролята на Джон Константин.

 

5 от най-добрите роли на Киану Рийвс