Изкуство

Когато миналото и бъдещето се сблъскат: Мона Лиза и Ван Гог в 21 век

Любопитен арт проект

Изкуството има невероятната способност да устоява на времето – независимо кога е създадено, то е еднакво ценно и значимо дори и векове по-късно. Въпреки това екип от художници решава да направи арт експеримент, като изреже лицата от най-популярните портрети в художествената история и ги постави на места и ситуации, с които се сблъскваме ежедневно.

Творбите са дело на компанията Milkshake Creative Studio, базирана в Ню Йорк. Те ни показват необичайни сцени, възможни само във въображението ни, например: как Винсент Ван Гог пие кафе с дамата от картината на прочутия холандски художник Йоханес Вермеер ван Делфт „Момичето с перлената обица“ на фона на легендарната творба на Ван Гог „Звездна нощ“. В друго изображение пък Момичето с перлената обица е в компанията на Фрида Кало и Мона Лиза, като трите пресъздават емблематична сцена от сериала „Приятели“, в която трите главни героини Моника, Рейчъл и Фийби пият бира, облечени в сватбени рокли.

Пресъздадени са още няколко сцени от „Приятели“, заедно с Ван Гог и Салвадор Дали, а в друг кадър женската компания си прави селфи на купон само за момичета. Разгледайте тези и още много любопитни снимки в галерията!

 

Винсент ван Гог, който живя кратко и твори за вечността