Изкуство

Костюмите в The Gentlemen – гангстерски стилни

Стилът на фаталната жена замени тихия лукс

Костюмите в The Gentlemen – гангстерски стилниСнимка: Instagram / @ maisonbontemps

„Джентълмените“ на Гай Ричи се завърнаха в едноименния сериал по Netflix, който развълнува всички, които харесват филмите на английския режисьор. 

Сюжетът се фокусира върху Еди Хорниман (Тио Джеймс), капитан от армията, който открива, че е наследил титлата и собствеността на семейното имение след смъртта на баща си. Той обаче наследява и "партньорството" на баща си със семейство Глас и тяхната наркоимперия и се озовава в центъра на гангстерски живот във Великобритания. Едуард, който вече е 10-ият херцог на Халстед, се опитва да отърве семейството си от връзките със семейство Глас. И колкото по-ловко и хитро действа, толкова по-трудно става...  

И костюмите в сериала разказват тази комедийна гангстерска история. Дизайнерката на  продукцията Loulou Bontemps показа живота на снимачната площадка, включително и от собствената си "работа  мечта", в серия кадри, които публикува в профила си в Instagram. Сред тях са и снимки от пробите на костюмите на Джоели Ричардсън, която играе лейди Сабрина Хорниман, и на Кая Скоделарио, която е в ролята на Сузи Глас. 

"Работата ми беше изключително приятна. Това е абсолютно брилянтно шоу и се надявам, че всички са се забавлявали да го гледат толкова, колкото и аз с Гай", казва дизайнерката пред IndieWire, която много внимателно вкарва историята в костюмите на Хорниман и Сузи.  

Сузи Глас - шеф(ката)

Сузи не е girl boss - тя е шеф(ка). И категорично отказва да избере безопасния "тих лукс". Когато Сюзи Глас влезе в стаята, вие ще го разберете. Тя е самоуверена и се облича за себе си, не иска да се облича за някой друг. С нея не бива да се заиграваш, тя е много силна жена.

"Гардеробът на Сузи до голяма степен е в лондонски стил,  комбинация от луксозно облекло и ретро. Подобно е на Ню Йорк и Париж, където жените се обличат в абсолютно зашеметяващи луксозни дрехи и след това ги смесват с някоя красива vintage находка", казва дизайнерката за 50-те визии, които създава. От костюми на D&G от три части до рокли  на Marchesa – Сузи показва модата, която създава фаталната жена

 

Един от любимите й тоалети е  червеният кадифен костюм на Stella McCartney със сако, риза и панталон – "абсолютно красота". Има и друг невероятен момент с Ralph Lauren, където тя е с палто, блейзър, панталон, подходяща чанта и подходящи обувки.  

Лейди Сабрина Хорниман - по-елегантната версия на английската дама

Лейди Сабрина Хорниман първоначално може и да изглежда в неведение за връзките на семейството й с престъпници, но е наясно много повече, Еди осъзнават – и това е подсказано чрез дрехите й.

„Имаше една посока, в която можехме да поемем – видът на типичната дама от имението. Но Джоели искаше да добави  малко повече мистерия. Така че дадохме на лейди Сабрина нещо като мистериозен, европейски вид. Тя е много по-стилна от една обикновена английска дама", казва дизайнерката. „В гардероба й  има някои наистина прекрасни детайли – на погребението тя носи шапка със сврака. Заради скръбта."

Еди Хорнеман - джентълменът, който еволюира

Това е джентълменът, в който еволюира, това се опитва да покаже Loulou Bontemps, когато избира костюмите за героя на Тио Джеймс. От скромен военен, който се прибира у дома и се опитва да подреди живота на семейството си, до гангстера, който открива в себе си. "С всеки епизод той придобива усещане за стил", казва дизайнерката.