Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. Вижте нашата политика за бисквитките повече тук.

Културен уикенд в Европа: 5 изложби, които си заслужават самолетния билет

Културен уикенд в Европа: 5 изложби, които си заслужават самолетния билет

Снимка: Frida Kahlo with Olmec figurine, 1939. © Nickolas Muray Photo Archives

СПОДЕЛЕТЕ ТАЗИ СТАТИЯ

Според мен едно от най-големите предимства да си европеец, е това! Пътуваш навсякъде, където си поискаш, благодарение на лоу-кост полетите и имаш достъп до уникални места и изложби. 

Модата на културния уикенд се утвърждава и все повече хора се насочват към музеите и изложбените зали на Европа. А тя е стара, културна и модерна и предоставя неизброими възможности за духовно обогатяване. Тук споменаваме само пет през това лято, като сме подчертано привлечени от Лондон. 

 

Фрида Кало в Лондон

Това, което ще видите в изложбата, никога досега не е напускало Мексико. Лични вещи и артефакти на легендарната Фрида, включително нейните мексикански поли и блузи и протезата й. Frida Khalo: Making Her Self Up ще бъде в Лондон от 16 юни до 4 ноември 2018 г.

Елена е щастливо градско момиче с много и разностранни интереси. Много е сериозна. Не съвсем. Постоянно редактира и започва наново. Не пуши, не пие. Чувства се вкъщи навсякъде, където има Wi-Fi. Повече от Елена можете да намерите на Facebook страницата My Italian Days.