Изкуство

"Музи на водата" с второ издание на Панчаревското езеро

Опера и балет в съчетание с красива природа

"Музи на водата" с второ издание на Панчаревското езеро

снимка: Софийска опера и балет/ Светослав Николов 

Почитателите на операта и балета ще имат възможността да се насладят на представления на открито на езерото "Панчарево" и тази година. Миналогодишното издание привлече вниманието на мнозина, въпреки че се проведе в условия на пандемия. Затова понастоящем Софийската опера и балет гордо открива за втори път летния фестивал "Музи на водата“. Близо 50 спектакъла ще се изиграят в рамките на второто издание на фестивала.

С гледка към езерото ще можем да видим изпълнението на Лебедово езеро, ще се насладим на култовия мюзикъл "MAMMA MIA", както и на популярни оперни представления: "Жената от езерото", "Кармен", "Аида", "Селска чест и Джани Скики", "Евгений Онегин", "Мадам Бътерфлай", балет: "Лебедово езеро", "Дон Кихот" и "Танго". „Музи на водата“ започва на 9 юли и ще продължи до 17 септември. Първият спектакъл на 9 юли ще бъде „Жената от езерото“ от Росини с артисти от България, Венецуела, Италия и Чили.

Красивата природа се обединява с изкуството, а небето е покривът, който закриля всичко това. Животът спира за момент и става необикновено красив, а на нас ни остава да му се възхитим по детски. Музикалното изживяване ни помага да пропъдим умората и да забравим за пандемията, която изостава на поне няколко великански крачки зад всяко значимо културно събитие.

 

5 изложби, с които да посрещнем юли