Изкуство

На 50 години Софи Марсо започва нов живот

Причината е новият филм "I Love America" на режисьорката Лиза Азуелос

На 50 години Софи Марсо започва нов живот

Софи Марсо

Снимка: Daniele Venturelli/WireImage

Френската кинозвезда Софи Марсо заменя Париж за нов живот в Лос Анджелис. Причината са снимките на новия филм "I Love America" – френска продукция на Amazon, вдъхновена от личния опит на режисьорката Лиза Азуелос.

Марсо е в ролята на Лиза, която се отправя към Калифорния в търсене на промяна в живота си, след като порасналите й деца напускат дома, а възрастната й майка, която е известна във Франция, е починала наскоро. С помощта на най-добрия си приятел в Лос Анджелис - Лука, Лиза започва поредица от доста неудобни срещи, докато свиква с новия си живот и 50-годишна си възраст.

„Филмът е илюстрация на живота от днешно време – за живота на 50-годишната жена през 2022 г.“, каза 55-годишната Софи Марсо в интервю за Ройтерс.

Актрисата стана известна в родната си Франция с дебюта си в "La Boum" (The Party) от 1980 г. , а след това получи международно признание с филми като "Смело сърце" и ролята си в продукцията за Джеймс Бонд "Само един свят не стига“. Азуелос и Марсо и преди са работили заедно в "LOL" и "A Chance Encounter".

„За мен работата  по филма „I Love America“ беше доста освобождаващо занимание, защото до заснемането на тази история и споделянето й на екран бях единствената, която наистина я носеше и изживяваше. А сега вече я видях и отвъд моето съзнание“, каза Азуелос. Филмът включва болезнени ретроспекции на Лиза като дете, която е била изоставена от майка си - френската певица Мари Лафоре. Лафоре почина през 2019 г.

За успеха на филма голяма роля изиграват и екипа по реквизита и декорите, които създават реалистична атмосфера от 70-те години на миналия век.

„Не правя филми просто, за да разказвам моята история по егоистичен начин. Силата е в екипната работа, това помага светът да се държи заедно.", казва режисьорката.

Филмът I Love America тръгна по Amazon Prime Video в петък и се участието на Джанис Бузиани като Лука и Колин Удъл като новия, по-млад обект на интерес на Лиза - Джон. Тук не е търсена стандартната връзка между две души, изпитали подобна загуба, а се търси по-човешкият аспект:

" Може да намерите по-дълбока връзка с всеки човек, няма значение каква е разликата във възрастта", казва Алуелос.

Харесвате ли Софи Марсо, ще ви хареса да прочетете и това: