Изкуство

Най-невероятните физически трансформации в киното

Без значение как са го направили, всички тези звезди са показали впечатляващи трансформации за своите роли.

Най-невероятните физически трансформации в киното

Том Харди в „Черният рицар: Възраждане“

Снимка: IMBd

Крис Хемсуърт в “Тор”

Формата на Хемсуърт е винаги перфектна, но като че ли той е най-масивен в последния си филм “Тор: Любов и гръмотевици”. За него звездата качва цели 10 килограма, при това абсолютно чиста мускулна маса.

 

Том Харди в „Черният рицар: Възраждане“

За Том Харди съвсем не е чуждо да качва сериозна мускулна маса, както вече сме виждали в “Бронсън” и “Бойна кръв”. Това, което обаче постига за ролята си на емблематичния злодей Бейн, е впечатляващо.

Налага му се да качи цели 15 килограма и впоследствие споделя, че е „платил висока цена“ за своята трансформация. Все пак едва ли съжалява, имайки предвид, че това е може би най-силната му роля, която е изигравал досега.

 

Жан-Клод Ван Дам в “Кървав спорт”

Истинска класика, превърнала се в култов филм със собствена фен база от милиони верни почитатели, която популяризира бойните изкуства в световен мащаб и проправи пътя за популярността на MMA.

Сам по себе си филмът от днешна гледна точка би изглеждал евтин, със слаб сюжет и още по-слаба актьорска игра. Над всичко това обаче изпъква талантът на Ван Дам, който бързо става известен като The Muscles From Brussels. И има защо. Перфектната му физика е съчетана с гъвкавост, която едва ли можем да видим при друг голям актьор.

 

Силвестър Сталоун в “Рамбо 3”

Много от ролитe на Слай биха могли да влязат в нашата галерия, но работата му за “Рамбо 3” може би изпъква една идея по-напред. Сталоун е във физическия си връх, докато се разправя собственоръчно с половината съветска армия в Афганистан.

При подготовката си актьорът тренира по шест дни в седмицата, три до четири часа на ден, за да влезе в желаната форма. След това, за да поддържа физиката си по време на снимките, той намалява тренировките до "само" три на седмица.

 

Джерард Бътлър в “300”

Само шепа нацепени спартанци, облечени в нищо повече от слипове и наметала, могат да спрат един милион перси. А над всички изпъква Джерард Бътлър, който е във формата на живота си и след това така и не успява да я достигне отново по същия начин.

За да влезе в нея, британецът е подложен на почти брутален 4-месечен режим от кондиционния треньор Марк Туайт. Самият Бътлър определя този период като „труден по такъв начин, че ти се иска никога да не си се раждал – и дори повече.”

 

5 филма, които правят престъпниците симпатични