Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. Вижте нашата политика за бисквитките повече тук.

Най-доброто от българския дизайн, събрано в изложба

Най-доброто от българския дизайн, събрано в изложба

Адриана Андреева и Бояна Гяурова – имената зад Студио Комплект

СПОДЕЛЕТЕ ТАЗИ СТАТИЯ

От днес до 30 ноември в УниКредит Студио ще можете да се насладите на изложбата „Преглед на българския дизайн 2018“, която се провежда в рамките на Фестивала за дизайн МЕЛБА, реализиран в партньорство с агенция NEXT-DC (визуална идентичност и дизайн на уеб сайт) и Столична програма Култура 2017. За първи път на едно място се събират 30 от най-успешните в тази област за изминалата година, а селекцията е направена от Студио Комплект, които се занимават с темата вече над 10 години.

“Изложбата ще покаже приложение на новоразработени материали и функционалности, иновативни начини за комуникация и предаване на послания, дизайн за всички възрасти и за специални общности“, споделят от студиото.

Произведения на Костнатин Ачков, Ина Дамянова, Furthermore, tochka&tochka и Елица Бонева ще бъдат представени в категория Продуктов дизайн и креамика, докато в Социален дизайн, която подчертава способността на дизайна да работи за облагородяването на средата, ще видим силните примери от Новото площадно пространство - Крайбрежна алея във Варна, Демократос, кампанията Паметни жени, Пешеходна система за ориентация на туристите в град София и Скритите букви.

В областта на Графичния дизайн са селектирани проекти, които показват неговото широко приложение в печат, онлайн, реклама, култура, бизнес, производство, а тук участват студиото Four +, Красен Кръстев, Next DC, Студио Пункт и Габриела Стайкова. Категорията Илюстрация е представена от Borislava Willnevermadeit, Ти-ре, Люба Халева, Костадин Кокаланов и Розалина Буркова, а визуалните творчески експерименти, претворени в бижута ще покажат Нева Балникова, Велислава Божинова, Цеца Георгиева, проекта Сфера и Евгения Цанкова. Категорията Мода и текстил е представена от Стефан Карчев, Мила Чорбаджиева за Шевица, Chopova Lowena, Софтър Уайлд и Стампа.В рамките на изложбата ще имате възможност да номинирате любимия си дизайн за годината.

В рамките на Фестивала МЕЛБА на 10 ноември ще се проведе и еднодневен Международен симпозиум с лекции на седем големи европейски имена в продуктовия, дигиталния и графичния дизайн, илюстрацията, медиите, модата и визуалната комуникация. Това ще се случи в мястото за дизайн, култура и иновации Генератор, а българската публика ще срещне за пръв път имена като Пени Мартин - основател и главен редактор на световноизвестното лайфстайл списание The Gentlewoman, чешкия бранд за ръчни произведения от стъкло и носител на Czech Grand Design - DECHEM, и лабораторията за прототипиране на идеи за устойчив бъдещ начин на живот SPACE 10.

 

Ако бях филм, щях да бъда „Полунощ в Париж“. Ако бях книга, щях да бъда „Романът на Зелда Фицджералд“. Ако бях песен, щях да бъда „A little party never killed nobody“. Може би защото ми е по-лесно да се търся в книгите, филмите и музиката. Обожавам да слушам любимите си изпълнители на живо. Дотолкова, че съм готова сама да отида до някой европейски град. Така ут...