Изкуство

Нов романтичен сериал, който да гледаме през май

Историята се фокусира върху романтичната връзка между Клер Абшир (Роуз Лесли) и Хенри ДеТамбъл (Тео Джеймс) – омъжена двойка, която преминава през мнижество перипетии.

Нов романтичен сериал, който да гледаме през май

От HBO пуснаха първия пълен трейлър на „The Time Traveler's Wife“ - нов романтичен сериал, който ни очаква през слънчевия май месец. Сериалът е базиран на едноименния бестселър от 2003 г. на Одри Нифнегър. Историята се фокусира върху романса на Клер Абшир (Роуз Лесли) и Хенри ДеТамбъл (Тео Джеймс) – омъжена двойка, която преминава през множество перипетии. Основна причина за трудностите, които среща любовта им, е фактът, че Хенри има необичайно генетично разстройство, което го кара да прескача неочаквано във времето. Докато Хенри използва скоковете във времето, за да преразгледа травми от миналото и да надмогне онова, което го преследва, поставя пред сериозно изпитание взаимоотношенията си с Клер.

Трейлърът ни помага да се докоснем с върха на пръстите до хронологията на събитията от връзката на Клер и Хенри, като началото е първата среща между двамата. Повод за оптимизъм е, че сценарист на сериала е Стивън Мофат („Доктор Кой“, „Шерлок“) и е режисиран от Дейвид Нътър („Игра на тронове“). Освен това двамата са изпълнителни продуценти на сериала.

„Любовните истории и романсите във филми обикновено приключват пред олтара“, казва Стивън Мофат. „Когато си напомняте от време на време, че любовта е неразривно свързана със загубата, вие започвате да гледате по различен начин на разбирането за щастлив брак, той е вълнуващ, но и понякога носи изпитания.”

Сериалът на HBO е втората адаптация на оригиналния роман на Нифнегър след филмовата от 2009 г., режисирана от Робърт Швентке, с участието на Рейчъл Макадамс и Ерик Бана. Тогава филмът получи смесени отзиви от критиците.

Някой беше казал, че хубавите книги са онези, които ти казват това, което вече знаеш. И макар повторната адаптация да крие определени рискове от изтъркване, все пак сме любопитни да надникнем към новия прочит от гледната точка на Джеймс през различните му възрасти, когато пътува във времето, като се надяваме те да са представени по оригинален начин. Добрата новина е, че сериалът ще се състои от компактите шест епизода, което означава, че ще имаме възможност спокойно да му хвърлим по едно око. Предстои да гледаме „The Time Traveler’s Wife“ на 15 май по HBO.

7 филма, базирани на книги, които да не пропуснем през 2022г.