Изкуство

Нов сериал, който да гледаме след „Нормални хора”

Главната героиня е 21-годишна студентка, която търси себе си и преминава през редица връзки, които я тласкат да се изправи срещу собствените си уязвимости и да се бори с тях. Тя е наблюдателна, умна и проницателна, a това често е белег на изострена чувствителност и непримиримост към несправедливостите в света. Сериалът поставя под въпрос общоприетото разграничаване на правилно и грешно в съвременния свят.

Нов сериал, който да гледаме след „Нормални хора”

снимка: Hulu

Ако сериалът “Нормални хора” е оставил траен спомен в съзнанието ви, предлагаме да хвърлите око на нов свеж прочит на роман на Сали Руни. Дебютният за авторката „Conversations With Friends“ ще оживее на екрана, а по трейлъра съдим, че почитателите й няма да останат разочаровани от заявката за предстоящата адаптация.

Няма поводи за притеснение, ако не сте чели книгата, сериалът обещава да ангажира онези, които ще се запознават тепърва с героите. Добрата новина е, че авторката Руни ще работи отново съвместно с режисьора Лени Ейбрахамсън, с когото създадоха точната рецепта за любимия „Нормални хора”, който е поне едно ниво над масовите сериали за съзряването.

Подобно на историята на Мариан и Конъл, „Conversations With Friends“ ще се фокусира върху няколко тревожни ирландски милениали, които се сблъскват с житейски перипетии. Този сериал обаче обещава да е далеч по-заплетен, а взаимоотношенията – сложни. Четирима души, четири романтични връзки и безброй начини да ти разбият сърцето. Този прочит от гледната точка на младите хора не разказва единствено за предизвикателството да намериш своя път, когато порастваш, а за общочовешки задачи, които ни следват по петите през целия ни живот.

Главната героиня е 21-годишна студентка, която търси себе си и преминава през редица връзки, които я тласкат да се изправи срещу собствените си уязвимости и да се бори с тях. Тя е наблюдателна, умна и проницателна, a това често е белег на изострена чувствителност и непримиримост към несправедливостите в света. 

Трейлърът е пълен с емоции, а черешката на тортата е новата песен на Фийби Бриджърс, озаглавена „Sidelines“, която тя пише специално за лентата. Сериалът е още един повод да се върнем назад и да си зададем въпроса дали сме достатъчно пораснали, за да умеем да съхраняваме грижливо спомените си от миналото на безопасно място в задния си джоб, без да се срамуваме от тях. Очакваме 12-те епизода с нетърпение, а премиерата му е на 15 май 2022 г.

„Където пеят раците“ - нов женски филм на Рийз Уидърспуун