Изкуство

Новата постановка "Пинокио" в Младежки театър

"Решихме заедно с малките зрители да проверим възможно ли е днес от едно парче дърво да стане истински човек?”

Новата постановка "Пинокио" в Младежки театър

Да си човек, значи да си мек и топъл. Да си човек значи да можеш да обещаваш и да спазваш обещанието си. Да си човек означава да имаш тупкащо, обичащо сърце. Това казва Пинокио.

От новия театрален сезон на сцената на Младежкия театър ви очакват ентусиазирани млади актьори, които заедно с малки и големи зрители се забавляват и пресъздават вълнуващата история  на дървеното човече, което преминава през различни лудории, изпитания и беди в един лъжовен, зъл, но и любящ свят, за да се превърне в момче и да получи истинско, ненарисувано сърце.   

В новата постановка, отново с режисьр Андрей Андреев, обичаното произведение на Карло Колоди провокира децата да вземат активно участие в представянето на историята на Пинокио. Да участват в неговите приключения, като взимат решения, да го предупреждават или да се съгласяват с него, да го съветват заедно със Синята фея и щурчето и да избират какво биха направили на негово място.  

Спектакълът всеки път е почти напълно еднакъв като текст, сценография и хореография, но актьорските превъплъщения се менят. В сегашното представление в ролята на палавия Пинокио е Севар Иванов, студент в класа на проф. Стефан Данаилов. Любопитно е, че преди 11 години тази роля е играл Дарин Ангелов, отново от неговия клас.

В сценичната история Пинокио заедно със своя колега и сценичен партньор Павел Иванов попада в страната на вечните забавления. Там те, освен че не се забавляват, се превръщат в малки магаренца, които служат  за забавление в ужасен цирк. Постепенно разбират, че  в живота има не само желание за забавление, но и желание да помогнеш на другия, да обичаш и да бъдеш част от семейство.     

Режисьорът Андрей Аврамов споделя: [[quote:0]]