Изкуство

Новият филм Black Adam - супергероите срещу Скалата

Очаква се филмът да излезе по кината на 21 октомври

Новият филм Black Adam - супергероите срещу Скалата

Снимка: YouTube 

Цял екип супергерои е необходим, за да бъде спрян Black Adam, героят на Дуейн Джонсън-Скалата в едноименния филм, чиято премиера предстои тази есен.  

И е обяснимо - в трейлъра виждаме колко опасен е Адам - древен мъж, загубил сина си, но сдобил се с нечовешки сили, които обаче не са предотвратили това 5000 години да бъде затворен. Когато излиза на свобода, обикновените хора очевидно няма да могат да го спрат.

"Магията ви е силна", казва Адам на екип наемници, които го обсипват с изстрели от автоматите си, преди да ги унищожи със своите свръхсилни юмруци, свръхбързо тичане и... с ток по тялото.

Тук се появява Обществото на справедливостта - екип от супергерои (в комиксите на DC това е групата, която предшества Лигата на справедливостта), които осъзнават що за заплаха е някой с подобни - нека го кажем направо - суперменски сили като Черния Адам.

Това, от което се нуждаят, е нова клетка, в която да го приберат, а ако се съди по трейлъра, тя ще им бъде осигурена от Аманда Уолър (Виола Дейвис) - шефката на А.Р.Г.У.С., която вече сме виждали във филма "Отрядът самоубийци" и сериала "Миротворецът".

Така Black Adam се изправя не срещу един, а срещу четирима супергерои - Hawkman, Atom Smasher, Cyclone и Dr. Fate, всеки с различни способности. Но може би не за дълго...

"Ти може да си унищожителят на този свят или да бъдеш неговият спасител", казва Dr. Fate (Пиърс Броснан) на Black Adam, намеквайки, че антигероят, изигран от Скалата, в края на краищата май ще се прояви като типичен герой.

Премиерата на "Black Adam" в кината е на 21 октомври.

 

3 филма, които си заслужава да гледате и не са холивудски продукции