Изкуство

"Отново любов" – модерната романтика

"Отново любов" – модерната романтика

<em>Снимка: Постер /<a href="https://www.facebook.com/AlexandraFilms/?ref=nf&amp;hc_ref=ARSsPTAR2tIXcXn7sThVvlqgj20tOyqHhiA0PrFJtqundlMoz7PL9vnta6hCQMOrR1c" target="_blank">Александра Филмс</a></em>

"Отново любов" на Джим Страус (име в независимото кино и снима рядко) е тазгодишната наслада за любителите на силните чувства, бурната романтика и леко сълзливите, но убедителни и стойностни сюжети. Той много напомня черно-бялата класика "Магазинче зад ъгъла" и последвалия полуримейк "Имате поща", а се води, че стъпва върху ограничения успех на германски филм.

Всички момичета трябва да го гледат най-малкото заради тоалетите на прелестната Приянка - оранжева отворена блуза и бежова пола в ресторанта, жълта дълга рокля в операта, зелена свободна домашна роба, червено палто и сив панталон при танца в парка, бизнес карираното сако (което става и за... баскетбол), финалното оранжево палто, под което наднича виолетова рокля! Единственият противен персонаж, анаболен примат с плочки и релефни мускули, е пременен отгоре до долу в черно...  

Внимание, следват спойлери!

Мира Рей (Приянка Чопра Джонас) е екзотична и привлекателна известна авторка и илюстраторка на детски книжки, която губи любовта на живота си Джон в катастрофа с пиян шофьор, случила се буквално пред очите ѝ. Две години не става от леглото, спира работа, а от мрачната дълбока депресия се опитва да я извади нейната по-малка сестра, очарователна и дяволита Сузи (София Баркли). Мира решава да пише съобщения на телефона на Джон, но този номер вече е даден като служебен на  журналиста в "Куриер" Роб Бърнс (Сам Хюгън от Outlander), превърнал се в циник и самотник, след като е изоставен пред олтара. Той първо се влюбва в съобщенията и след като хитро и изобретателно успява да види подателя, като получава ценни напътствия от своя колега гей Били (Ръсел Тови). Разбира се, така и не набира смелост да сподели на Мира най-важното: как точно е стигнал до нея... Това може да взриви връзката им, а явно са родени един за друг. 

Роб трябва да напише статия за Селин Дион (в ролята е... Селин Дион), която първоначално не харесва, и суперзвездата играе важна роля в историята след като разбира, че мъжът срещу нея въобще не е наясно какво е да си влюбен. 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Céline Dion (@celinedion)

Очилатото момче в салона до мен от средата нататък подсмърчаше, а от много време насам не съм попадала на запомнящи се и забиващи се в съзнанието фрази на обяснение в любов: "искам да се науча да готвя заради теб" и "искам да чувам постоянно твоя глас".

Краят е предварително известен, но в тези истории винаги е важно как се стига до него. Тук: с вкус, такт и чувство.  

Автор: Бистра Андреева