Изкуство

Роби Уилямс показва свои картини за първи път

Изпълнителят на „Take That“ за първи път разказа пред феновете си за любовта си към изкуството през 2011 година.

Роби Уилямс показва свои картини за първи път

Getty images/ Mondadori Portfolio X Factor 2019 Final

Познаваме Роби Уилямс  като лошото момче на британската музика, но с днешна дата любимият ни изпълнител влиза в ново амплоа, като заменя микрофона и прожекторите със статив, за да представи първата си изложба, информират от „Гардиън“. Роби Уилямс и Ед Годрич предстои да покажат селекция от техни нови произведения на разпродажба в Sotheby's. Тази продажба ще включва знаменити имена в изкуството като Жан-Мишел Баския, Грейсън Пери и Деймиън Хърст. Творческият тандем за първи път показва пред света своето изкуство в изложба с черно-бели картини.

Изпълнителят на „Take That“ за първи път разказа пред феновете си за любовта си към изкуството през 2011 година. В публикация в блога на официалния си уебсайт той сподели, че се вдъхновява от Джаксън Полък и Анди Уорхол и е започнал да рисува, когато няма изпълнения.

Уилямс е създал 40 произведения по време на локдауна заради Covid-19, съобщават от „Гардиън“. Общо 14 от творбите на дуото ще бъдат показани на изложбата, като Уилямс и Годрич създават картините, докато слушат музика (най-често DJ сетовете на Ани Мак ) в тяхното студио в Лос Анджелис.

„Има препратки към толкова много неща, заложени в слоевете на всяко произведение, някои лични, други не толкова. При по-внимателно вглеждане, всеки, който ги наблюдава, ще възприеме съдържанието по съвсем различен начин“, казват те.

Изложбата на Годрич и Уилямс ще бъде представена в галериите на Sotheby's New Bond Street от 13 до 25 май, а тяхната селекция като куратори в Contemporary Curated продължава от 22 до 28 април и включва творби на графити автори, превърнали се в световни звезди на изкуството като Баскиа, както и стрийт художника Ричард Хeмбълтън.

7 песни на Роби Уилямс, които никога няма да ни омръзнат