Изкуство

Робърт Патинсън ще бъде Батман... one more time

Първата част на "Батман" (The Batman) определено попада сред най-добрите филми за героя, заснемани някога.

Робърт Патинсън ще бъде Батман... one more time

Снимка: ANGELA WEISS/GETTY IMAGES

Продължението на Батман с участието на британския актьор Робърт Патинсън ще тръгне по кината на 3 октомври 2025 г. Това съобщи компанията „Уорнър Брос“.

Според онлайн изданието на списанието продължението ще излезе под името „Батман. Втора част“ (The Batman Part II. Сценарист и режисьор ще бъде Мат Рийвс. Всякаква допълнителна информация, включително синопсис на сюжета, засега остава в тайна.

Филмът се снима под егидата на „Ди Си Елсуърлдс“, подразделение на „Ди Си Студиос“, която от своя страна е част от „Уорнър брос“. Назначените преди три месеца нови шефове на „Ди Си Студиос“ Джеймс Гън и Питър Сафран потвърдиха датата на излизане на „Батман. Втора част“ по време на пресконференция на „Уорнър брос“ на 30 януари.

„Батман“ спечели одобрението на критиците и събра 770 милиона долара в световния бокс-офис миналата година. Филмът вече се излъчва по HBO Max.

Освен, че бе най-дългият. Най-мрачният. В известна степен и най-реалистичният филм, първата част на "Батман" бе и първата самостоятелна лента за героя от "Черният рицар: Възраждане" (2012 г.) насам. Сравненията както с трилогията на Кристофър Нолан, така и с останалите адаптации през годините, че и с комиксовите филми като цяло, са неизбежни, но с първата част вече се убедихме, че Мат Рийвс е поел по друг път.

Подобни титли винаги са въпрос на лично мнение, но спокойно можем да кажем, че първата част на "Батман" (The Batman) определено попада сред най-добрите филми за героя, заснемани някога. Имаме същите очаквания и за втората част. 

 

Кого измести Зоуи Кравиц за ролята си на Жената-котка?