Изкуство

"Ролинг Стоунс" преиздават свой легендарен албум

Новата версия ще включва неиздавани песни

"Ролинг Стоунс" преиздават свой легендарен албум

Концерт на групата от 21 август 2019 г. Снимка: AP

Легендарната рок група  "Ролинг Стоунс" ще издаде нова версия на албума си от 1973 г. Goats Head Soup. В новото издание ще фигурират три неиздавани парчета, едното от които е със специалното участие на китариста Джими Пейдж от "Лед Цепелин". Песента се казва Scarlet.

Новата версия ще дебютира на 4 септември и за радост на меломаните ще включва комплект от четири диска и винил с десет бонус песни, сред които ще има и алтернативни версии на вече издадени парчета от албума. Именно от него е емблематичната балада Angie. Групата пусна и видео към една от новите песни.

Британската група е основана през 1962 г. Тя е сред първите от Обединеното кралство, които набират популярност в САЩ. Първоначално започва като проект за кавъри, но с началото на авторската музика идва и началото на дългия звезден път на „Ролинг Стоунс“. Сред най-известните им песни са Hot Stuff, Mixed Emotions, Start Me Up, Brown Sugar и др.

По време на пандемията групата издаде песен, посветена на извънредната ситуация – Living in a Ghost Town. Наскоро музикантите заплашиха със съд Доналд Тръмп, защото американският президент използва неправомерно техни песни в своите кампании.

 

Пол Маккартни, "Ролинг Стоунс", Ед Шийрън и още 1500 музиканти пред фалит