Изкуство

Сериалите, които ще ни задържат пред екрана този декември

Финалът на хитов сериал, спиноф и фантастична история ни очакват пред малкия екран през декември. 

Сериалите, които ще ни задържат пред екрана този декември

Снимка: Instagram /@percyseriesupdates

Финалът на хитов сериал, спиноф и фантастична история ни очакват пред малкия екран през декември. 

 "Короната" (Сезон 6, част 2) - Netflix 

Финалът на  "Короната" - в последните епизоди ще видим  сватбата на принц Чарлз и Камила Паркър Боулс, юбилея на кралица Елизабет II и началото на връзката между Уилям и Кейт Мидълтън.  

Достъпен в Netflix от 14 декември. 


Berlin (Сезон 1) - Netflix 

След като международният феномен "Хартиената къща" (La Casa de Papel /Money Heist)  приключи през 2021 г., Netflix се връща към вселената със спиноф, който се фокусира върху предисторията на главния герой на обира Берлин.

 Испанският сериал проследява Андрес "Берлин" де Фонолоса, изигран от Педро Алонсо, в годините преди той да се свърже с останалата част от екипа, за да ограби Кралския монетен двор на Испания.   

Достъпен в Netflix от 29 декември. 


"Пърси Джаксън и боговете на Олимп"

Ако вие или вашето дете обичате книгите за Пърси Джаксън от Рик Риърдън, няма как да пропуснете фантастиката "Пърси Джаксън и боговете на Олимп", базиран на поредицата от книги. Главният герой, изигран от Уокър Скобъл, е 12-годишен полубог. Когато Зевс го обвинява, че е откраднал мълнията му. 

Шоурънъри на поредицата са Джон Стайнберг (Jericho) и Дан Шолц, а в екипа на изпълнителните продуценти са и авторът на романите и сценарист на сериала Рик Риърдън и съпругата му Ребека 

Начело на актьорския екип в ролята на Пърси е Уокър Скобъл (The Adam ProjectSecret Headquarters), Анабет е Лий Сава Джефрис, а Гроувър е Ариан Симхадри. Първият сезон е от осем епизода, а първите два ще се появят в Disney+ на 20 декември 2023 година.


Murder in Boston: Roots, Rampage and Reckoning - HBO Max 

Документалният филм от три части Murder in Boston: Roots, Rampage & Reckoning на Джейсън Херир, направен в сътрудничество с The Boston Globe, се връща към случай на убийство от 1989 г., който предизвика напрежение в един от исторически най-расистките градове в страната - Бостън.  

През есента на 1989 г. в Бостън Чарлз "Чък" Стюарт се обажда на телефон 911 и съобщава, че с бременната му съпруга Каръл са простреляни от цветнокож служител на реда в Mission Hill. Сериалът последвалото разследване, което разпалва противопоставяне между общността и полицията. 

Достъпен в HBO Max от 4 декември.


Analog Squad

През 90-те четирима непознати измислят план да се представят за семейство, за да помогнат след разрив в едно истинско семейство. Главният герой се нуждае от фалшива съпруга и деца, за да се сближи със своя баща, с когото са отчуждени. Поредицата проследява хаоса, който предизвиква това.  

Достъпен в Netflix от 7 декември.