Изкуство

Сериалите, които си заслужава да гледаме през април

Вижте

Сериалите, които си заслужава да гледаме през април

Ripley по Netflix

Снимка: Netflix

"Вина", "Под прикритие" и "Порталът" са първите български сериали, които ще са достъпни в HBO Max. И трите  поредици са на БНТ. На 18 април в платформата излиза първият сезон на "Вина", а от 25 април  ще са достъпни всички сезони на "Под прикритие", а през май е премиерата на минисериала "Порталът".

Ето още няколко сериала, на които си заслужава да обърнете внимание през този месец. 

Ripley (сезон 1) – Netflix 

Минисериал, заснет изцяло в черно-бяло, по романа „Талантливият мистър Рипли“ на Патриша Хайсмит, който се появява 25 години след като Антъни Мингела направи филмова адаптация на книгата с участието на Мат Деймън и Джуд Лоу.  

Ripley е създаден Стивън Зейлиън, носител "Оскар" за сценария на „Списъкът на Шиндлер". Той е автор на сценария и режисьор на осемте епизода. В ролята на Том Рипли е Андрю Скот. В сериала ще видим Джон Малкович (който влезе в образа на Рипли в "Играта на Рипли" от 2002 г.)  

American Horror Story: Delicate (част 2) – FX/Hulu 

American Horror Story: Delicate е базиран на книга - трилъра Delicate Condition от Даниел Валънтайн.  Ема Робъртс играе ролята на Анна Олкът, актриса, която вярва, че зловеща сила саботира опитите й да има бебе. И точно когато забременява, непознат започва да й отправя заплахи и безопасността ѝ е застрашена. Актьорският състав включва Кара Делевин и Ким Кардашиян.  

Достъпен от 4 април.

Sugar (сезон 1) – Apple TV+ 

Колин Фарел е в ролята на Джон Шугар, частен детектив, който е нает да открие информация за изчезването на внучката на легендарен филмов продуцент. Докато я търси, той разкрива мрачни тайни за семейство Сийгъл.   

От 5 април.  

Mary & George – SkyShowtime

И едно заглавие за любителите на историческата драма – Mary & George, лимитиран сериал на Starz, в който в главните роли са Джулиан Мур и  Никълъс Галицин.

Седемте епизода проследяват историческата личност Мери Вилиър, графинята на Бъкингам, която планира да използва красотата и позицията на сина си Джордж в двора на крал Джеймс I, за да издигне себе си и семейството си. Как? Разбира се, с манипулация,  интриги, секс...

От 

 Parasyte: The Grey (сезон 1) – Netflix  

Parasyte: The Grey е адаптация на най-продаваната манга – Parasyte на Хитоши Иуааки, с рекордните 25 милиона продадени копия в над 30 държави. Сериалът проследява „група мистериозни паразитни същества, които падат от космоса и започват да убиват хора, за да създават своя собствена фракция.”  

 Достъпен от 5 април - Netflix. 

 

 "Съпричастният" /The Sympathizer – HBO Max 

Минисериалът "Съпричастният" (The Sympathizer) е продуциран от Робърт Дауни Джуниър, който се превъплъщава в няколко от отрицателните персонажи в историята. 

Поредицата е базирана на дебютният роман на виетнамско-американския писател Виет Тан Нгуен, отличен е с "Пулицър" и други литературни награди. Самият автор е роден във Виетнам, но още на четири години заминава с родителите си за Калифорния, когато Сайгон пада под властта на комунистите.  

Романът проследява бурните събития покрай окончателното изтегляне на американците от Виетнам в средата на 70-те години, но и живота на първите виетнамски имигранти в САЩ, които още хранят илюзия да се приберат и да отвоюват миналото. Изпълнена с черен хумор и с познание за културните различия, книгата на Виет Тан Нгуен ни превежда през лабиринта на човешката природа и идентичността в момент, белязал завинаги световната история. 

Достъпен от 14 април.

 Thicker Than Water – Netflix

Сериал, който вплита в себе си елементи на трилър и драма. Фара е обещаваща журналистка, която най-сетне получава мечтаната работа - да презентира новините. Появяват се обаче проблеми, свързани с брат ѝ, който се е замесил в бизнеса с наркотици. Фара и сестрите й обединяват усилия, за да му помогнат, но това може да й коства кариерата й... И тогава започва двойственият й живот. 

Достъпен от 7 април по Netflix