Изкуство

София си има мултикултурна карта

На хартиената и онлайн карта са поставени 26 обекта – автентични ресторанти и магазини за хранителни стоки, собственост на българи, бежанци, чужденци от ЕС и трети страни от общо 19 държави. Но картата показва не само обекти, а и хората, които стоят зад тях.

София си има мултикултурна карта

Винаги съм се интересувала от чуждите култури, техните обичаи, традиции, храна и философия. И досега съм успявала да науча нещо повече за тях, пътувайки и обменяйки опит извън България. За съжаление не толкова често, колкото ми се иска и затова няма и ден, в който да не си мечтая за повече пътешествия, повече знания и повече култура! И точно когато пак съм се размечтала, с радост разбирам за един изключително интересен мултикултурен проект, и то точно тук - в София.

Сдружение „Мулти култи колектив” и „Компот колектив” успяват да сбъднат една своя дългогодишна мечта като реализират своята идея за Multi Kulti карта на София. Тази карта е един малък гид за собствено опознавателно и вкусно пътешествие сред чуждите култури в нашия град.

На хартиената и онлайн карта са поставени 26 обекта – автентични ресторанти и магазини за хранителни стоки, собственост на българи, бежанци, чужденци от ЕС и трети страни от общо 19 държави. Но картата показва не само обекти, а и хората, които стоят зад тях. Всички те споделят парченце от своята лична история, разказват за любимите ястия от детството си, признават кое харесват в София и кое им липсва от родината и така ни стават близки, обогатяват ни и ни помагат да опознаем и разберем по-добре чуждите съдби и националности.

Хартиената карта можете да намерите от 5 декември 2013 г. в:

Всички обекта на картата;

Информационния туристически център на Столична община в подлеза на СУ;

Декемврийски брой на списание Меню;

Туровете на Фрий София тур/Free Sofia Tour;

Магазините Седжуик

 

А онлайн тук - multikulti.bg