Изкуство

Специалният епизод на „Приятели“ е заснет. Какво да очакваме?

Всичко, което знаем за неговото излизане

Специалният епизод на „Приятели“ е заснет. Какво да очакваме?

Снимка: HBO

Само след два дни в стрийминг платформата HBO GO ще бъдат качени всички десет сезона на любимия ни сериал – „Приятели“, а от една година сме в очакване на специалния едночасов епизод, който ще събере отново любимите ни герои. Проект беше многократно отлаган заради епидемията Covid-19, но ето че той вече е заснет. Това беше обявено в профила на продукцията в Инстаграм. А това означава, че той да бъде пуснат по HBO Max още тази година. Нещо, което трябваше да се случи сега през март, но плановете на екипа бяха осуетени.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Публикация, споделена от Friends (@friends)

В епизода ще видим всички звезди от сериала – Дженифър Анистън, Кортни Кокс, Лиса Кудроу, Мат Лебланк, Матю Пери и Дейвид Шуимър, като те са и изпълнителни продуценти на проекта. Когато беше обявено, че ще се съберат отново, всички те споделиха една и съща снимка в Инстаграм с надпис към нея „Случва се“. Кадър, заснет от Марк Селиджър за списание Rolling Stone през 18 май 1995 г.

Основният актьорски състав ще се събере отново, ще бъде на добре познатата ни снимачна площадка, но ще има изненади за зрителите, като актьорите няма да влязат в образите на своите герои, а ще бъдат себе си. Това беше обявено и от HBO Max, за да бъдат избегнати недоразумения и да потвърдят, че Friends: Reunion не е продължение на сериала, въпреки че феновете може би точно това ще очакват.

Първоначално специалният епизод трябваше да бъде заснет на 23 и 24 март 2020 г., но беше отложен заради първия локдаун. След това председателят на Warner Media Боб Грийнблат обясни желанието актьорите да се съберат лично, а не виртуално. „Смятаме, че е важно да имаме публика на живо, за да изживеем пълноценно това, че шестимата страхотни приятели ще се появят заедно“, сподели той. Имаше вероятност снимките да се случат през лятото на 2020-а, но отново бяха преместени за неопределен период от време.

Това ни дава повече време, за да го направим още по-вълнуващо и по-забавно, отколкото би било. Така че гледам на това отлагане сякаш чашата е наполовина пълна. Ние няма да отидем никъде. Никога няма да се отървете от „Приятели“, заяви тогава Дженифър Анистън в интервю за Deadline, като успокои феновете, че проектът рано или късно ще се случи. „Няма съмнение, че искаме да го направим. Просто наистина е важно кога ще е най-безопасно за всички това да се случи", пък заяви Дейвид Шуимър пред Entertainment Weekly. И ето, че той вече е факт и е въпрос на време да бъде пуснат. 

 

Дженифър Анистън за #MeToo, The Morning Show и "Приятели"