Изкуство

"Телетъбис" отново на екран и с нови епизоди

Страхотна новина за родители и деца: Телетъбис отново ще бъдат на телевизионните екрани.

"Телетъбис" отново на екран и с нови епизоди

Снимка: Оригиналните Телетъбис от 1997 до 2001 / BBC

Страхотна новина за родители и деца: Телетъбис отново на екран и с нови епизоди

Вероятно всички си спомняме песничката „Тинки-Уинки, Дипси, Ла-Ла и По…“, с която започваше интрото на всеки епизод от „Телетъбис“ - сериал за деца, добил широка популярност и у нас.

Шоуто дебютира на 31 март 1997 г. и приключи на 16 февруари 2002 г., с общо 365 епизода, като дори е отличено с няколко награди BAFTA. Телетъбис оригинално е продуциран от BBC през 1997 г., но от Нетфликс споделят, че нови епизоди ще може да гледаме от 14-ти ноември като част от новите предавания на платформата, насочени към малките деца. Шоуто ще включва четиримата Телетъбис, които ежедневно преоткриват своя свят.

Въпреки че е насочен основно за деца, дори и този сериал не бива подминат от скандали. През 1999 г.  Джери Фалуел обвини шоуто, че прокарва ЛГБТИ+ пропаганда, защото "Тинки Уинки носи чанта и е лилав – цветът на гей гордостта, а пък антената му е оформена като триъгълник - символът на гей гордостта." 

Ръководителят на продуцентската компания на шоуто тогава, Кен Виселман, отговори, че Тинки Уинки „не е гей. Той е просто герой в детски сериал. Мисля, че просто трябва да оставим Телетъбис да си тръгнат и да играят в Телетъбиленд, а не да се опитваме да ги определяме.”

Ние нямаме търпение вече отново да видим цветните ни приятели от детството. 

 

The Sandman - фентъзи шедьовърът на Netflix