Изкуство

Цяло лято в София ще се слуша джаз

Проектът има за цел да събира изпълнители от младата джаз сцена

Цяло лято в София ще се слуша джаз

Снимка: A to Jazz

На Лятната естрада в Борисова градина цели два месеца ще се слуша джаз в рамките на единайстото издание на концертния цикъл "Остров на музиката", организиран от Общински културен институт – Дом на културата "Средец".

Проектът има за цел да събира изпълнители от младата джаз сцена, като концертите са всяка сряда, като през юли началото им е от 19.30 ч., а през август – от 19.00 ч. Ако времето не позволява музика на открито, концертите ще бъдат в столичното Ларго. Цикълът е част от Лятната културна програма на Столична община.

Организаторите са подготвили богата програма с много артисти, които доста дълго време бяха лишени от сцена по време на коронавируса. Джаз музикантите с огромно желание се готвят за събитието, което след толкова време без култура ще е поредната глътка култура в летните месеци в София. Марина Господинова квартет, Ирене Васкес и нейният латино бенд и Old School Trombone са само част от участниците. 

Много джаз ще се лее през юли и на сцената на Платформа А6 зад НДК. Както ние Момичетата вече писахме, там ще се проведе един малко по-различен формат на A to Jazz, който въпреки че ще е съобразен с наложената социална дистанция, няма да направи компромис с изпълнителите си. На сцената ще можете да чуете БелославаМилица Гладнишка & Михаил Йосифов секстет, Ангел Заберски квартет, Влатко Стефановски, Теодосий Спасов, Хилда Казасян и много други талантливи джаз музиканти. 

 

Театър, опера и музика: какво няма да пропуснем през юли