Изкуство

В Русия една балерина снима зад кулисите света на балета

Санкт Петербург е корона, обсипана с много скъпоценни камъни, сред тях балетът е перлата.

Санкт Петербург е корона, обсипана с много скъпоценни камъни, а сред тях балетът е перлата. Тук е и домът на компанията Ballet Heritage, където професионална балерина е Дариан Волкова. Oсвен че е част от състава на балета, тя е и изключително талантлив фотограф и автор на поредицата „Soul in Feet” („Душа в краката”).

За проекта си Дариан казва: „Исках да дам на хората възможност да видят балета през очите на една балерина – това е, което правя. Като зрител човек вижда само едната страна на балета, светът на красотата и светлината. Но балетът е повече от свят. Той е вселена.”

Като балерина Дариан Волкова гастролира из целия свят, а като фотограф не забравя да запечатва моментите по време на турнетата. Снимала е в театри от Русия до Исландия.

Последната ни дестинация беше Франция. Беше незабравимо. Винаги се наслаждавам на това да работя с танцьори от други страни. Те имат много различни школи, но все така оставаме сродни души.”

Снимките на Волкова са задълбочени, карат зрителя да се замисли за високата цена на красотата и съвършенството в изкуствата. Сред тях балетът е безценен.