Изкуство

Всички обичат Ицо Хазарта

С три статуетки

Всички обичат Ицо Хазарта

Михаела Филева

С цели три статуетки си тръгна Ицо Хазарта от наградите на БГ Радио, като спечели надпреварата в категориите за БГ Текст (за песента „Имам човек“), БГ Албум (за "Неправилен рап") и БГ Изпълнител. „Опознай България преди да съдиш държавата“, в типичния си стил се изказа рапъра при последното си излизане на сцената и зарадва публиката с напълно нова песен - "Заради тебе". 

Изящната Алма получи наградата за дебют, а отличието за БГ Изпълнителка отиде при Михаела Филева. Стефан Вълдобрев и Обичайните заподозрени бяха избрани за най-добра група, СкандаУ грабнаха статуетката за БГ Дует/Вокална група, докато най-добрият видеоклип за изминалата година е към песента на Миро и Койна Русева – „Нависоко“ с режисьори Васил Стефанов и Стефка Николова. За песен на годината беше отличена „Не бих могъл“ на Любо Киров и Pavell & Venci Venc’. За съжаление, по време на репетициите Любо Киров се контузи и не успя да присъства на церемонията, за да изпълни за първи път пред публика и новата си песен.

При строго спазване на противоепидемичните мерки и с по-малко хора именно заради тях, тази година Годишните музикални награди на БГ Радио се проведоха в Античния театър в Пловдив. Може би нямаше по-приказно място за подобен спектакъл, за който допринесоха някои от най-любимите български изпълнители. Не беше изненада, че именно момичетата от 4 Magic, които са от Пловдив, откриха шоуто, но така и не получиха статуетка за разлика от миналата година, когато бяха наградени за дебют.

Концертната част продължи с Алма, която за първи път изпълни на живо последното си парче Be Alright, а след това Дара представи своето - Ai Ai. С чисто нови песни се изявиха и Поли Генова, Графа, Миро, Стенли, Михаела Маринова и Pavell & Venci Venc’. Виктория пък направи микс между песента, с която трябваше да ни представи на Евровизия тази година – Tears Getting Sober, и новата си – Alright.

Финал на спектакъла дадоха дует „Ритон“ с песента „Счупеното носи щастие“, след като бяха обявени за БГ Вдъхновение, наградата на името на „Ана Мария Тонкова“ - символ на изключителен принос и пример за всеотдайност към българската музика. За доброто настроение по време на церемонията не по-малко допринесе и прекрасната Милица Гладнишка, на която бе поверена ролята на водеща. 

 

5 български песни, които да добавите в летния си плейлист