Изкуство

Втори сезон на хитовия сериал „Матрьошка“ по Netflix

Пътуване във времето и нови напрегнати обрати ще гледаме от 20 април

Втори сезон на хитовия сериал „Матрьошка“ по Netflix

Наташа Лион и Ани Мърфи по време на снимките на "Матрьошка" в Ню Йорк

Снимка: Jose Perez/Bauer-Griffin/GC Images

Вторият сезон на хитовия сериал „Матрьошка“ тръгва по Netflix. Този път актрисата и сценаристка Наташа Лион се задълбочава в екзистенциални теми. Главната героиня Надя и приятелят й Алън този път отиват да изследват миналото си чрез времеви портал в нюйоркското метро, предаде БТА.

След като успешно избягват времевата примка, в която много пъти умират в първия сезон, двамата се впускат в ново пътешествие в различни епохи и отново ще трябва да намерят изход.

Първият сезон на "Матрьошка" стана хит, след излизането си през 2019 г.

"Исках най-вече да правя интересни неща. Питах се какво съм аз? Какво ме интересува? Какви са разговорите, които наистина водим?", споделя Наташа Лион пред Ройтерс. "С напредването на възрастта ме заинтригуваха смъртта и ограничеността на времето. Това е универсално преживяване", допълва тя.

Вторият сезон на „Матрьошка“ се развива четири години след събитията от първия. Мястото на действието е Ийст Вилидж, Ню Йорк, през 1982 г. Зрителите ще научат повече за покойната майка на Надя – Нора – в ролята е Клои Севини. Сериалът се задълбочава в отношенията между майка и дъщеря, за да разберем защо Надя е човекът, който е, с какво се бори и как се опитва да преодолее събитията от своя живот. Другата сюжетна линия във втория сезон е приятелството между Надя и Максин, изиграна от Грета Лий.

Вторият сезон на "Матрьошка" тръгва по Netflix на 20 април.