Изкуство

Ясна е премиерната дата на най-новия филм на Мартин Скорсезе

Филмът проследява поредица от убийства в Оклахома в племето Осейдж през 20-те години на миналия век, извършени непосредствено след откриването на петролни залежи по териториите на племето.

Ясна е премиерната дата на най-новия филм на Мартин Скорсезе

Снимка: IMDb

Apple Original Films най-сетне определи дата за премиерата на новия филм на Мартин Скорсезе, "Killers of the Flower Moon". Филмът проследява поредица от убийства в Оклахома в племето Осейдж през 20-те години на миналия век, извършени непосредствено след откриването на петролни залежи по териториите на племето.

Криминалната уестърн драма, с участието на Леонардо ди Каприо ще се разпространява в партньорство с Paramount Pictures и се очаква по екраните през октомври тази година.

Първите прожекции ще бъдат на 6-ти октомври по избрани кина, а световната премиера ще бъде на 20 октомври. Чак след това се очаква да бъде достъпен световен мащаб на Apple TV+.

Освен Леонардо ди Каприо, който е и продуцент, във филма участват още Робърт де Ниро, Джеси Племънс, Лили Гладстон, Брендън Фрейзър и Джон Литгоу. Това е седмия филм на Скорсезе и Ди Каприо, както и единадесетото партньорство между Скорсезе и Де Ниро.

Първоначално идеята за филма е на Paramount в началото на 2019 г., като Apple се присъединяват на по-късен етап, за да го съфинансират и разпространяват. След задържане на продукцията поради пандемията от COVID-19, основните снимки започват през април 2021 г. в Оклахома. 

Филмът се очаква с огромен интерес, което не изненадващо. Журналистическото разследване на Дейвид Гран в книгата "Убийците от Оклахома и раждането на ФБР", върху която е базиран филмът, обещава по много от всичко това, което зрителите обичат: заплетен сюжет, мистерия, заговори, корупция и убийства. 

Скорзесе и Ди Каприо: Най-добрите филми на тандема