Изкуство

“Жената воин" оглави бокс-офис класациите

Лентата разказва за търговците на роби и борещите се срещу тях жени от западноафриканско кралство

“Жената воин" оглави бокс-офис класациите

Снимка: IMBd

Историческият епос "Жената воин" оглави бокс-офис класацията на Северна Америка с приходи от 19 милиона щатски долара. Лентата разказва за търговците на роби и борещите се срещу тях жени от западноафриканско кралство

"Жената воин" е впечатляващата история на Агоджи, по-известни като Дахомейските амазонки - женски отряд от воини, които защитават африканското кралство Дахомей през XIX в. с умения и свирепост, каквито светът не е виждал. Вдъхновен от истински събития "Жената воин" проследява емоционално епичното пътуване на генерал Наниска, която обучава следващото поколение новобранци и ги подготвя за битка срещу враг, решен да унищожи техния живот и свобода. За някои неща си струва да се бориш.

Много зад "Жената воин" остана водачът на бокс-офис класацията на Северна Америка от миналата седмица - нискобюджетният хорър "Варварин" ("Barbarian"). Приходите от него са 6,3 милиона долара. На трето място е хорърът "Пърл" на режисьора Тай Уест с 3,1 милиона долара. Следват "Вижте как бягат" със Сърша Ронан и Сам Рокуел с 3,1 милиона долара и "Убийствен влак" с 2,5 милиона долара.