Лица

#2020: Богдана Трифонова и годината, която не иска да запомни

#2020: Безпрецедентната година

#2020. Безпрецедентната година – непредвидима и необичайна. Краят й наближава, изненадите продължават и повече от всякога имаме нужда от истински истории и послания, с които да преминем в така очакваната 2021 г. 

Днес в "Момичетата от града" ви представяме Богдана Трифонова – познавате гласа й от сутрешния блок на БГ Радио "Стартер", а вече я гледаме и на театралната сцена, където заедно със Здрава Каменова разказват истински житейски истории – искрено, смешно и безстрашно – в "Апетит", "Танго в Космоса" и "Извънредно положение". А как ще изпрати безпрецедентната 2020 година, която според езиковите експерти в Оксфорд "просто ни остави без думи", разберете от самата нея.

Как ще запомните 2020 година?

Богдана: Ще я запомня като "годината, която не искам да си спомням". Заради кошмарните космонавтски екипи на лекарите, заради болезнената реалност, заради усещането, че това е сън и ей сега ще се събудим...

През цялото време си мислех, че „много наистина“ ни е застигнал кошмарен филм за зараза, който само сме гледали и сме били сигурни, че няма как да бъде действителност. Ама е и ние сме главни герои.

Също така обаче, ще я запомня с това, че каквото и да се случва, ние можем да прегърнем силно надеждата и да вярваме, че има какво да обичаме – хора, работа, себе си.

През тази затворена година, ние със Здрава Каменова, а в последствие и със Стефания Колева, изиграхме много пъти и представлението "Извънредно положение". Разсмивахме себе си и публиката с преживяното и дори положихме основи на следващ проект – "Извънредно ЛЮБОВНО предложение", който ще се роди пред публика през март 2021... и ще бъде голям смях. Амин!

Какъв е най-важният урок за Вас през тази година?

Богдана: "Забави, забави",  както пее Вълдобрев. Това е урокът – забавянето на темпото, оглеждането, замислянето, обичането, даването. И това, че трябваше да си припомним, че нищо не е толкова важно, колкото здравето! Никога думите "здрав бъди" не са ми носили толкова смисъл и желание и не съм ги казвала толкова често и толкова от сърце!

Кой е символът/думата на 2020?

Богдана: Изпитание. 

Какво очаквате от 2021?

Богдана: Нарру end-а на 2020, като начало, а след това – осъзнати, умни и щастливи стъпки, които ще направим, научили уроците си .

Какво е Вашето пожелание за новата година?

Богдана: Здраве и любов! Пожелавам да не пропускаме да казваме на хората, които обичаме, че ги обичаме. Да го покажем това обичане.

Да намерим баланса, да почувстваме мярката – това е безкрайно важно и после, както казва рибката Дори от „Търсенето на Немо“ – просто "плувай, просто плувай". И се наслаждавай, добавям аз.  

 

#2020: Как се чувстваме в края на годината